Cele mai importante lucrări realizate de Primăria Pitești în 2017

Anul 2017 este pe sfârșite, iar Primăria Pitești a realizat graficul celor mai importante lucrări realizate în acest an. Pe lângă reparații de străzi, trotuare, alei și parcări sau realizare unor locuri de joacă, au fost reabilitate și străzile Găvana și Exercițiu, amenajare trotuar și piste de biciclete strada N. Dobrin, realizarea parcului Făget etc.

Protejarea malului din Lunca Argeșului – realizată cu cinci luni înainte de termen

Unul din obiectivele importante realizate în acest an a fost lucrarea de apărare mal din parcul Lunca Argeșului. Execuția lucrării a început la data de 31 octombrie 2016 și a fost finalizată cu cinci luni mai devreme, pe 17 august. Valoarea contractului de achiziție publică a fost de 2.360.272 lei. Lucrarea a constat în execuția unui dig pe toată lungimea parcului (810m) lucru ce asigură protejarea parcului de eventualele creșteri ale debitului Râului Argeș. Soluția tehnică aleasă de proiectant a presupus realizarea digului din pământ betonat, gabioane cu protecție de beton.

Reamenajarea Centrului de copii și juniori

În ceea ce privește obiectivul „Centru de copii și juniori stadion Nicolae Dobrin”, lucrarea a început în vara acestui an și a fost finalizat săptămâna trecută. Valoarea contractului de achiziție publică a fost de 255.849 lei. Scopul investiției l-a reprezentat reamenajarea spațiului în vederea desfășurarii unei activități tip vestiar sportivi. Spațiul a fost amenajat prin zugrăvirea camerele și holurile, vopsirea perețiilor in ulei, montarea unui covor PVC în toate camerele. De asemenea, s-au înlocuit ușile interioare și exterioare cu uși PVC, s-a înlocuit hidroizolația existentă și s-a montat termosistem de 10 cm cu vopsea decorativă.
Tot săptămâna trecută a avut loc și procesul verbal de recepție în ceea ce privește realizarea unui Club de seniori în cartierul Prundu. Execuția lucrării a început pe 7 august, iar după trei luni aceasta a fost realizată. Valoarea contractului de achiziție publică a fost de 223.374 lei.

Primăria Pitești a înființat propriul serviciu de ecarisaj

După ce administrația locală s-a declarat nemulțumită de cum își desfășoară activitatea firmele de ecarisaj angajate, în 2017 Primăria Pitești a înființat propriul serviciu. Serviciul de ecarisaj are în dotare o autoutilitara cu utilizare specială autorizată din 21 septembrie și are în componență un șofer și doi prinzători cu atestate pentru folosirea substanțelor tranchilizante. În anul 2017 până la data prezentei au fost capturați 983 de câini făra stăpân.

În decembrie se va aproba regulamentul pentru ridicarea mașinilor staționate neregulamentar

Primăria Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a achiziționat, de curând, un utilaj-platformă pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza teritorială a municipiului Pitești. A fost elaborat regulamentul de funcționare a Serviciului de ridicare autovehicule și urmează a fi supus spre aprobarea Consiliului Local Pitești. Scopul acestui serviciu este fluidizarea, optimizarea și securitea traficului în Pitești precum și creșterea gradului de siguranță a participanților pietoni sau șoferi. Valoarea utilajului achiziționat se ridică la 396.273 lei.

Lipsa hotărârilor definitive în instanță, amână amenajarea parcului industrial

Unul dintre cele mai dorite proiecte de către conducerea Primăriei Pitești este înființarea unui Parc Industrial pe vechea platformă a CET Sud. Este vorba despre amenajarea a circa 50 ha de teren pentru a putea fi pus la dispoziția întreprinzătorilor privați contra unor chirii modice.
Municipalitatea susține că în acest moment există un interes ridicat în vederea soluționării în instanță a unor probleme de suprapuneri cadastrale de terenuri cu primăria Bradu și persoane juridice sau fizice. După ce va fi emisă o hotărâre definitivă și irevocabilă, amenajarea parcului industrial va intra în linie dreaptă cu realizarea infrastructurii. A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea