Un moment de istorie: La Ştefăneşti, oamenii de cultură şi policienii l-au comemorat pe I.C Brătianu

Vineri, 24 noiembrie, Primăria Ştefăneşti a organizat, la Schitul Florica, un eveniment comemorativ care marchează 90 de ani de la  trecerea la cele veşnice a celui care a fost remarcabilul om politic, fostul Prim-Ministru al României Mari, marea personalitate născută în Argeş, I.C Brătianu. Evenimentul a fost organizat şi cu Arhiereasca Binecuvântare a Înalt Prea Sfinţitului Calinic Argeşeanul, care a ţinut şi slujba de pomenire a ilustrului înaintaş. La acţiunea de aducere a unui înalt și pios omagiu au participat oameni de cultură,dar şi reprezentanţii  mai multor partide politice care, pentru câteva momente, au dat uitării disensiunile şi orgoliile politice.
Reprezentanții  a trei partide politice: PSD, PNL şi PMP au depus coroane pentru cel care a fost prim-ministrul României Mari. Marii absenţi au fost tocmai cei care se declară “adevăraţii liberali”, membrii ALDE. Totuşi  alături de primarul PSD, Ioana Dumitru, și viceprimarul Ion Mihalcea, au dorit să depună o coroană de flori și să-și prezinte omagiile și președintele PMP Argeș, Cătălin Bulf și consilierul local PMP Pitești, Ilie Bărbulescu. Şi liberalii argeșeni au avut o delegaţie condusă de senatorul Iani Popa. În schimb, preşedintele PNL, Adrian Miuţescu, nu a fost prezent, motivul absenţei fiind participarea la un alt eveniment la Baia Mare.
Acţiunea de la Ştefăneşti este primul eveniment din Argeş care are ca scop celebrarea Centenarului Marii Uniri. Vila „Florica” – Brătianu este, de fapt, conacul familiei Brătianu, numit ca şi satul în care se care se află, „Florica”, în amintirea primei fiice a lui I.C. Brătianu şi este unul dintre cele mai frumoase domenii boiereşti din România, păstrat foarte bine până în zilele noastre. În conac s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, adevărată dinastie civilă, care a dat ţării trei prim-miniştri, având un rol determinant în realizarea României moderne, de numele lor legându-se Războiul de Independenţă din 1877, Unirea din 1918 şi reformele ce au stat la baza democraţiei interbelice.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea