Hotărâre definitivă în dosarul patronului acuzat de evaziune fiscală prin videochat

# Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondat apelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș # Mircea Nicolescu: „Eu banii îi primesc afară și urez statului român multă stimă și respect”
În martie 2017, Tribunalul Argeș l-a condamnat pe Mircea Corneliu Nicolescu  la doi ani închisoare cu suspendare. Deși procurorii, în rechizitoriu, au precizat că „prin activitatea infracţională, inculpatul Nicolescu  Mircea Corneliu a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 1.327.969 lei”, instanța argeșeană a constatat un prejudiciu în valoare de doar 78.708 lei, sumă ce a fost achitată integral de inculpat Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș. Săptămâna trecută s-a dat hotărârea definitivă în acest dosar. Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondat apelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș.

Omul de afaceri bucureștean, Mircea Nicolescu, a deținut în perioada 2009 – 2014 calitatea de asociat unic şi administrator la SC Inside Gold Studio SRL din Mărăcineni. Procurorii susțineau că activităţile de videochat s-au realizat prin intermediul a trei studiouri situate în Piteşti, Slobozia şi Bucureşti, persoanele  de sex feminin, angajate în fapt pentru desfăşurarea activităţii, primind lunar sume cuprinse între 600 şi 3.000 USD.

Trimis în judecată pentru cinci infracțiuni, achitat de instanță în patru dintre ele

Mircea Nicolescu a fost trimis în judecată în 2015, fiind acuzat de trei infracțiuni de evaziune fiscală, o infracțiune de spălare de bani, dar și de nerespectarea codului muncii. În primă instanță, Tribunalul Argeș l-a condamnat pe acesta la 2 ani închisoare cu suspendare, în același timp achitându-l pentru două infracțiuni de evaziune fiscală și pentru cea privind spălarea de bani. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Pitești l-a achitat pe inculpat și de infracțiunea privind nerespectarea codului muncii (n.r. Art. 264 Codul muncii - Răspunderea penală): „Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş împotriva sentinţei penale nr. 130 din data de 16 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Argeş, în dosarul nr. 3778/109/2015. Desfiinţează în parte sentinţa şi, rejudecând, descontopeşte pedeapsa rezultantă de 2 ani în pedepsele componente. Înlătură soluţia de condamnare a inculpatului Nicolescu Mircea Corneliu pentru săvârşirea infracţiunii prev. 264 alin. 4 din Legea 53/2003. În baza art. 396 alin.5 raportat la art. 16 alin.1 lit. b, teza I din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Nicolescu Mircea Corneliu pentru săvârşirea infracţiunii prev. de 264 alin. 4 din Legea 53/2003. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale. Respinge, ca nefondat, apelul părţii civile STATUL ROMÂN PRIN AGENŢIA NAŢIONALĂ A ADMINISTRAŢIEI FISCALE, reprezentată de DIRECŢIA GENERALĂ REGIONALĂ A FINANŢELOR PUBLICE PLOIEŞTI, prin ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE ARGEŞ, cu sediul în Piteşti, B-dul Republicii, nr. 118, jud. Argeş împotriva sentinţei penale nr. 130 din data de 16 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Argeş, în dosarul nr. 3778/109/2015. Onorariul parţial acordat avocatului desemnat din oficiu în sumă de 130 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în hotărârea instanței.

„Eu banii îi primesc afară și urez statului român, multă stimă și respect”

În rechizitoriul procurorilor se arăta și modul de lucru al inculpatului. Într-o convorbire telefonică avută în anul 2014, Mircea Nicolescu îi precizat unui intermediar neidentificat cum își desfășoară activitatea:  „Mă, ce să-ți spun, din punctul meu de vedere, eu mă descurc, pentru că eu din cei aproape 20 de oameni pe care îi am, am 6 trimiși pe o firmă a lui taică-meu cu demisia nedatată în buzunar, restul sunt la negru, eu nu am nicio treabă cu România, firma cu care lucrez efectiv este un offshore, eu banii îi primesc afară și urez statului român, multă stimă și respect”. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea