Eveniment editorial. Poetul Dan Rotaru, la cea de-a 27-a carte!

# Pentru a fi disponibilă și în urbea noastră, cartea trebuie solicitată, de cei care iubesc poezia, librarilor!
Dan Rotaru, poet al iubirii, deși cu tâmplele albe, trăiește o altă tinerețe, poate mai intensă decât cea fizică, tinerețe transpusă în extraordinare creații de dragoste (și nu numai). Efervescența ultimilor ani este uluitoare, iar aici ne referim atât la creațiile în volum, dar și la diversele colaborări cu reviste de cultură din județ și din întreaga țară, la care scrie, la care este cerut.

Așa cum ne-a declarat chiar Domnia Sa, poetul Dan Rotaru se bucură de ajutorul divin în fiecare dimineață, din momentul în care se așează, încă pe întuneric, la masa de scris. Și, cu siguranță, Dumnezeu îi este aproape, dovada fiind cele două volume (unul monumental, atât prin dimensiune, cât și prin calitatea creațiilor) pe care le-a tipărit anul trecut. În luna februarie 2017, poetul a publicat ”Vâltori de liliac”, tom cuprinzând peste 400 de poeme și care, din cauza mărimii, i-a determinat pe responsabilii editurii Tipo Moldova, din Iași, să schimbe formatul colecției ”Poezie Contemporană”. În vara aceluiași an 2017, apărea, însă, un al doilea volum, la fel de frumos, la fel de surprinzător: ”Umbra cuvintelor”.
2018 debutează la fel de convingător, ba chiar mai mult! ”Viața mea din alte vieți”, ediție superb tipărită la aceeași prestigioasă ”Tipo Moldova”, este, déjà, în librăriile din București. Pentru a fi disponibilă și în urbea noastră, cartea trebuie solicitată, de cei care iubesc poezia, librarilor.
Iată, însă, cum sună postarea proprie a iubitului poet, referitoare la recenta apariție editorială, postare intitulată ”UN STROP DE BUCURIE”:  La cumpăna dintre ziua de ieri și cea de azi, cea mai bună prietenă a mea, doctorița DESPINA BOGDAN, cea căreia-i datorez totul (culegerea electronică, salvarea, corectura, legătura cu editura, tehnoredactarea, titlul, coperta și tot ce presupune pregătirea de tipar a unei cărți), mi-a trimis, primită de la editură, ”fața” - imaginea coperții adică - volumului de poeme ”Viața mea din alte vieți”, ce va fi în librării, începând de miercurea viitoare (din 10 ianuarie, n.r.).
Este a 27-a mea carte, de peste 150 de poeme, tipărită în condiții grafice de lux, cu ilustrații-fotografii color, semnate de artistul fotograf Adrian Mitu, medic de profesie.
Un strop de bucurie în marea de tristețe în care ”înot”...
Vă rog să-l împărțiți cu mine: nu sunt învățat cu atâta bucurie...
Vă mulțumesc, Dan Rotaru

Veșnicie de-o zi

Între mine și tine e cale de-o zi,
atât, cât soarele răsare și-apune.
sari peste ore, dar nu mă minți
că-ești fericită, mai bine nu-mi spune!...

Pe mine trag sufletul, ca pe cămăși,
ca să te-mbraci și în lacrimi e-o artă.
Când toamna-și cheamă brumele să-și
secere florile lumii, o iartă!

Uită-mi și mersul, pașii să-mi stingi,
urmele-astupă-mi-le cu jurăminte,
și, ca sărutul să-mi mai atingi,
învață-ți gura să-l țină minte!

Între mine și tine e cale de-un vis;
dacă-o să-l ardem, păstrează-i scrumul!
Minte-mă azi, că, precum ți-am zis,
mâine în zori ni se termină drumul.

Din tot ce-i toamnă, tu să-mi păstrezi
ochiul cu care o voi privi-o
în ultima zi, și-oricând poți să vezi
cum plânge bruma, că-ți spun Adio!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea