Comuna Stâlpeni va avea o nouă înfăţişare

Anul 2011 pentru comuna Stâlpeni reprezintă un an plin de realizări, un an în care edilul localităţii, Ion Popa, împreună cu consiliul local doresc să schimbe înfăţişarea zonei prin investiţii foarte importante ce aduc localitaţii un plus de imagine şi un nivel cât mai european.
O primă investiţie care vine în folosul micuţilor din zonă este construirea a două parcuri de joacă în zona blocuri vechi şi în satul Opreşti. Primul care se va construi va fi cel din zona blocurilor vechi, urmând ca în cea mai scurtă perioadă să înceapă lucrările şi la cel din satul Opreşti.
O altă investiţie destul de importantă este construcţia unui nou cămin cultural din satul Opreşti, investiţie ce vine în special în folosul elevilor din zonă,  pentru ca aceştia să aibă un lăcaş  unde să poată organiza diferite evenimente culturale. Acest cămin cultural se va construi în locul celui vechi care va fi demolat.
În momentul de faţă se mai află în lucru amenajarea de alei pietonale în satul Livezeni, investiţie ce va aduce pietonilor din zonă - în special elevilor - o mai mare siguranţă.
De alei pietonale vor beneficia în curând şi locuitorii din zonele blocurilor vechi, investiţia aflându-se în momentul de faţă în stadiul de licitaţie.
Tot în procesul de modernizare vine şi lucrarea de realizare a 1500 m de şanţuri pereate.
Potrivit domnului primar, Ion Popa, se aşteaptă finanţări de la Ministerul Dezvoltării unde s-au depus două studii de fezabilitate pentru două drumuri de interes local pe o distanţă de 2,8 km, respectiv 3 km.
Tot la Ministerul Dezvoltării se mai află un proiect depus pentru canalizare şi staţie de epurare pentru blocurile din Stâlpeni. Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea