Suprapunere de termene în dosarele penale ale lui Tudor Pendiuc

# Dan Panțoiu (foto stânga), avocatul lui Tudor Pendiuc, despre dosarul „Publitrans”: „Sunt convins că nici pe 25 ianuarie nu va fi gata raportul de expertiză”
Tudor Pendiuc, inculpat în două dosare în aceeași zi. S-a întâmplat pe 11 decembrie, când fostul primar al municipiului Pitești, a fost citat atât la Tribunalul Argeș, cât și la Tribunalul București. Aceeași suprapunere va exista și la următorul termen, pe 25 ianuarie, ambele instanțe stabilind din nou judecarea dosarelor… în aceeași zi. La Tribunalul București se va judeca un nou termen din dosarul „Publitrans”, în care Tudor Pendiuc este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce la Tribunalul Argeș, fostul primar este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum care duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis.

Directorul de la ADP, procurorul de caz și judecătorul. Pendiuc lipsă…

La termenul din 11 ianuarie de la Tribunalul Argeș, primul termen după ce dosarul a ieșit din cameră preliminară, au fost prezenți în sală doar Mircea Braniște, directorul de la Administrația Domeniului Public Pitești, procurorul de caz și judecătorul. Tudor Pendiuc și avocatul său, Dan Panțoiu nu s-au prezentat. Motivul? Fostul primar nu a fost citat. În cele din urmă, judecătorul a admis cererea inculpatului Mircea Branişte de amânare a judecării cauzei pentru a-şi angaja apărător. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pe 25 ianuarie, în același zi când Tudor Pendiuc va avea un nou termen la Tribunalul București în dosarul „Publitrans”.
„Pentru 11 ianuarie, Tudor Pendiuc nu a primit citație în urma soluționării contestației la Curtea de Apel Pitești. El nu a fost citat. Acum știm de termen , iar pe 25 el se va duce la București pentru că acolo, având în vedere că au fost și niște măsuri preventive cândva, e de interes sporit. Eu o să rămân la Tribunalul Argeș și o să invoc să nu mai fie acordat termen în același zi cu Tribunalul București că așa înseamnă că nu ne vom judeca niciodată aici, capitala are prioritate. Dacă se invocă un astfel de caz sunt  convins că instanța va avea în vedere și nu va da să fie suprapunere. Astfel încât să putem judeca și un dosar și altul. În acest dosar urmează să se interogheze inculpații, se vor audia martorii și se administrează probele”, ne-a precizat avocatul Dan Panțoiu.

Dan Panțoiu: „Procesul merge înainte, la final tot se va ajunge!”

În ceea ce priveșt termenul din 11 ianuarie de la Tribunalul București,  în ”dosarul Publitrans”, avocatul lui Tudor Pendiuc ne-a precizat că a fost amânată cauza pentru lipsa raportului de expertiză. Peste zece termene au fost amânate în dosar până acum, de la desemnarea și numirea expertului care să realizeze raportul de expertiză. Avocatul Dan Panțoiu este convins că și următorul termen va fi amânat.
”Sunt convins că și pe 25 se va amâna judecata cauzei din același motiv. E o expertiză deosebit de complicată și complexă și necesită mult timp. Nu le iau apărarea experților dar mă gândesc că și eu în locul lor tot la fel aș zice: <<e mult de munca, e dificil>>. Sunt mii de documente care sunt verificate. Procesul merge înainte, la final tot se va ajunge. Când? Nu știm, dar se va ajunge la final!”, a mai adăugat avocatul Dan Panțoiu.
În dosarul „Publitrans”, fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, este inculpat împreună cu alte 12 persoane. Faptele de care îl acuză procurorii pe fostul primar vizează încheierea, executarea şi prelungirea contractului de asociere în participaţiune între societatea Consiliului Local Piteşti, Publitrans 2000 S.A., şi societăţile comerciale private CNCD şi Girexim Universal S.A, asociere care a prejudiciat bugetul local al Municipiului Piteşti cu peste 5 milioane euro. Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea