Au fost vândute carmangeria și abatorul Carmen SRL din Bascov cu 140.000 de euro

# Scandal! Procesul verbal de vânzare prin negociere directă a fost contestat în instanță
În ianuarie 2010 s-a deschis procedura reorganizării judiciare a societății Carmen SRL, reprezentată legal de Ion Stan, cunoscut de toată lumea drept „Gogu”, fiind numit ca administrator judiciar SP LICHIDĂRI INFO CONSULT. În prezent, mai bine de trei sferturi dintre activele societății au fost valorificate. La sfârșitul anului 2017, după ani de licitații s-a reușit și vânzarea carmangeriei și abatorului din Bascov, bunuri ipotecate de BRD, compus din patru construcții în suprafață de 1.340,85 mp, cu teren în suprafață de 1.976 mp. Lichidatorul Gheorghe Banu a încheiat procesul verbal al vânzării bunurilor pe suma de 140.000 de euro prin negociere directă cu societatea Stanion Invest Total SRL Bascov, patronată de Laurențiu Ionuț Stan, despre care se vorbește că între el și fostul proprietar există grad de rudenie. Iar de aici a izbucnit un adevărat scandal, din simplul motiv că a mai existat un posibil ofertant, la o licitație anterioară, în speță Costin Daniel Pițigoi, fost partener de afaceri al lui Ion Stan. Costin Daniel Pițigoi a oferit suma de 150.000 de euro, bani acceptați de creditori, dar când s-a organizat licitația nu s-a mai prezentat nimeni cu banii. La câteva zile de la vânzarea carmangeriei, acesta a contestat la Tribunalul Specializat Argeș procesul-verbal de vânzare prin negociere directă. Următorul termen al dosarului va avea loc pe 7 februarie.
„Da, firma Stanion Invest Total SRl a achiziționat aceste bunuri. A depus banii reprezentând garanții. Stan Laurențiu Ionuț, el e cel care a cumpărat. A luat un credit ipotecar și a încheiat contractul. Cu ceva timp înainte a mai existat un ofertant Costin Daniel Pițigoi. A oferit 150.000 de euro, iar creditorii au fost de acord. A fost scos la vânzare, dar nu a mai venit nimeni cu banii. Acum este contestat procesul verbal de vânzare…”, a precizat lichidatorul Gheorghe Banu, reprezentantul SP LICHIDĂRI INFO CONSULT.

Suma totală a creanțelor Carmen SRL este de 7 milioane lei

În dosarul SC Carmen SRL sunt înscriși la masa credală 42 de creditori, iar suma totală a creanțelor este de aproximativ 7 milioane de lei. Principalii creditori fiind BRD cu 45,47%, Banca Comercială Carpatica cu 21,13%, Direcția Județeană a Finanțelor Publice Argeș - 15,32% etc.
Printre bunurile societății Carmen SRL care mai sunt de valorificat se numără un apartament cu două camere situat în comuna Bascov, două autoutilitare și un teren arabil extravilan, situat tot în Bascov. Reamintim că printre activele care au fost vândute de către debitoarea Carmen SRL se numără Hotelul Carmen din Bascov sau ferma Avicolă Văleni. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea