Vești bune pentru piteșteni. Primăria Pitești va avea cel mai mare buget din istorie pentru lucrări de infrastructură!

Proiectul de buget pentru anul în curs este gata. A fost prezentat și dezbătut, a fost muncit, timp de două luni, de personalul cu atribuții speciale din instituție, în frunte cu primarul Cornel Ionică. Și, conform acestuia, este un buget echilibrat, în care au fost prinse multe investiții în infrastructură: asfaltări, extinderi de rețele de apă, gaze, curent și canalizare, iluminat stradal. Nu au fost neglijate nici proiectele aflate în curs de derulare, nici cele ce pot fi finanțare din bani europeni. Bani pentru modernizarea stațiilor de călători, bani pentru autobuze moderne, ecologice, bani pentru renovarea școlilor și liceelor, pentru asigurarea cofinanțării proiectelor europene, toate și-au găsit câte un rând în bugetul care, în opinia reprezentanților primăriei, va asigura direcții multiple de dezvoltare. Iată, mai jos, proiectul de buget pentru anul 2018.

Constrângeri legislative care vor influența nivelul veniturilor municipiului Pitești pe anul 2018

1. Reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%
În aceste condiții, veniturile din cota de 43% din impozitul pe venit care va reveni municipiului Pitești vor fi diminuate cu aproximativ 40.000 mii lei față de anul 2017.

2. Reducerea cu 10% a sumelor alocate de la bugetul statului pentru finanțarea asistenței sociale
În raport cu necesarul de fonduri pentru aplicarea măsurilor de asistență socială în municipiului Pitești în anul 2018, veniturile de care va beneficia bugetul local vor fi diminuate cu aproximativ 2.590 mii lei față de anul 2017.
Ca rezultat, va fi necesar ca reducerea sumelor alocate de la bugetul statului să fie suplinită prin alocarea de fonduri din veniturile proprii ale bugetului municipiului Pitești.

3. Nealocarea de sume pentru echilibrarea bugetului local (din impozitul pe venit și din sume defalcate din T.V.A.)
În anul 2017, bugetul municipiului Pitești a beneficiat de sume de echilibrare în valoare de 1.234 mii lei, alocate în condițiile prevăzute de Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale.
Prin Legea bugetului de stat nr. 2/2018, pentru anul în curs a fost prevăzută o altă formulă de calcul a acestor sume de echilibrare a bugetelor locale, iar în urma acestei modificări bugetului municipiului nu i-au mai fost alocate sume pentru echilibrare.

Click AICI pentru a vizualiza bugetul de dezvoltare al Piteștiului pentru 2018

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea