Primarul Ion Gîrleanu prezintă marile proiecte care se desfășoară în 2018, în Bogați

# ”Avem în vedere asfaltarea tuturor ulițelor din comună”, declară edilul

Comuna Bogați este în continuă dezvoltare. Nu o spunem noi, ci proiectele care au fost demarate în localitate, dar și cele care urmează a fi implementate. Primarul Ion Gârleanu a făcut o scurtă sinteză a principalelor investiții care vor fi desfășurate în acest an, iar acestea nu sunt deloc puține.

Avem în vedere asfaltarea tuturor ulițelor din comună

„Avem în vedere continuarea proiectelor începute și mă refer la rețeaua de canalizare. Așteptăm să fim chemați la Minister pentru extinderea rețelei . Am solicitat și ni s-a aprobat. Așteptăm să semnăm contractul de finanțare. Am verificat și suntem pe listă. Probabil în două săptămâni o să semnăm contractul. Avem în vedere și continuarea lucrărilor la podul din localitate, lucrări  în valoare de 12 miliarde lei vechi. Cred că în două luni podul va fi gata. Acum se circulă pe el, dar nu e gata în totalitate. De asemenea, avem de depus un proiect la Ministerul Dezvoltării privind asfaltarea a aproape tuturor ulițelor din comună. Un proiect mare pe care îl avem în vedere, dar care nu este aprobat ci doar depus. Suntem în așteptare. Ceea ce este cert, este că s-a aprobat finanțarea construirii unui cămin cultural. Avem speranța ca prin martie-aprilie să înceapă, iar prin toamnă să îl dăm în folosință. E un obiectiv care se ridică spre 100 de miliarde. Printre proiectele pe care le avem în vedere este și cel depus la Ministerul Energiei privind gazele. Dacă aceste proiecte le vom începe, comuna va fi un  șantier. De altfel, trebuie făcute anumite rectificări la drumul județean. Cu începerea lucrărilor de canalizare, drumul s-a deteriorat și trebuie reparat. Mai avem în vedere, pe fonduri europene, un proiect de un milion de euro privind odernizarea drumurilor agricole…”, a precizat primarul Ion Gîrleanu.

„Avem în vedere problemele ridicate de oameni la bilanț”

De asemenea, administrația locală are în vedere și întreținerea obiectivelor din localitate, cu prioritate școala, Centrul de zi pentru copii, unde totul este oferit gratuit, respectiv grădinița cu program prelungit, unitate unde hrana celor două grupe de copii din localitate este asigurată de Primărie. De curând, în Bogați a avut loc și bilanțul activităților desfășurate în comună în anul 2017. În prezența subprefectului Gabriel Stoian, și a zeci de săteni, primarul Ion Gârleanu și-a prezentat realizările și a ascultat problemele oamenilor. Sătenii au ridicat existența a două probleme în comună. „Am avut bilanțul și ne dorim să informăm oamenii cu ce am făcut anul trecut, dar și ce ne propunem anul acesta. Au venit o mulțime de oameni. Aceștia și-au spus punctul de vedere. Două probleme au fost ridicate de către ei. Una ar fi cea cu gunoiul – este vorba despre civilizație, pentru că avem probleme cu unii cetățeni care nu sunt obișnuiți încă să ducă gunoiul acolo unde trebuie și îndeosebi ce trebuie să ducă la tomberon, nu duci moloz, cărămizi, crengi pentru că cei care au resturi menajere nu mai au unde să le mai pună. Am luat mai multe măsuri și am făcut  adrese la fiecare cu ce trebuie să ducă la tomberoane. O altă problemă sesizată de locuitori este că în unele zone ploile au cam stricat drumurile, în special cele care duc la loturile de pământ pe dealuri. Acestea au fost problemele ridicate de oameni și pe care le avem în vedere. A fost invitat la bilanț și domnul subprefect, care ne-a onorat cu prezența. Domnul subprefect, de când e în funcție, a fost prezent la toate acțiunile desfășurate în comuna noastră și îi mulțumesc pe această cale”, a mai adăugat edilul comunei Bogați.

„Am înțeles de la directorul DSP Argeș că, la noi, Centrul de Permanență funcționează cel mai bine din județ”

Primarul Ion Gîrleanu a făcut referire și la Centrul de Permanență din Bogați.  ”Centrul de permanență din comună asigură asistență medicală 24 de ore din 24. Am avut cazuri când, prin intervențiile prompte ale medicilor din centrul nostru de permanență, s-au salvat vieți. Prin înființarea acestui centru de permanență se vede pe fața cetățenilor un semn de mulțumire și recunoștință pentru că nu trebuie să meargă la Pitești pentru orice problemă medicală pe care ei o au. Sunt mai multe astfel de centre în tot județul, dar am înțeles, de la directorul DSP Argeș, că la noi este Centrul de Permanență care funcționează cel mai bine. Și noi le-am creat medicilor condiții foarte bune, iar aceștia își desfășoară foarte bine activitatea”, a mai adăugat primarul Ion Gîrleanu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea