Deputatul Rădulescu, în continuare cu permisul de port armă anulat

# Judecătoria Pitești i-a respins plângerea lui Cătălin Rădulescu în procesul cu IPJ Argeș
Parlamentarul Cătălin Rădulescu a atacat în instanță actele administrative ale Inspectoratului de Poliție Județean Argeș prin care i s-a suspendat permisul de port armă, apoi prin care i s-a anulat acest permis, dar și amenda contravențională de 2.500 lei care i-a fost aplicată.
În martie 2017, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a verificat armele deţinute de parlamentarul PSD, Cătălin Rădulescu. Această măsură a fost luată după ce deputatul a declarat într-un interviu că are o mitralieră AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească împotriva protestatarilor din Piața Victoriei.
Așa se face că, pe 16 martie 2017, polițiștii i-au suspendat deputatului dreptul de a deține arme, apoi, o zi mai târziu, pe 17 martie, i-au anulat permisul de port armă și l-au amendat pe deputat cu 2.500 de lei, pe motiv că nu a avut armele asigurate corespunzător. De asemenea, acestuia i s-au confiscat și cele două arme pe care le deținea. Parlamentarul nu s-a lăsat mai prejos și a deschis în instanță trei dosare împotriva măsurilor luate de polițiști.

„Respinge plângerea ca neîntemeiată”

Deși, pe 12 ianuarie, deputatul Rădulescu a câștigat în primă instanță, la Tribunalul Argeș, anularea dispoziției prin care IPJ Argeș i-a suspendat dreptul de a deține arme, nu același lucru s-a întâmplat la Judecătoria Pitești unde deputatul a făcut plângere contravențională împotriva procesului verbal prin care polițiștii de la IPJ Argeș l-au amendat cu 2500 lei. Pe 21 februarie, după trei luni de judecată, prin hotărârea nr. 1401/2018 a fost respinsă de instanță plângerea parlamentarului. „Respinge plângerea ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Piteşti”, se arată în hotărârea instanței.
Cătălin Rădulescu a deschis la Tribunalul Argeș și un proces prin care cere anularea actului administrativ prin care polițiștii i-au anulat permisul. În acest caz, judecătorii au decis suspendarea dosarului până la soluționarea definitivă a plângerii contravenționale deschisă de Rădulescu împotriva procesului verbal încheiat de poliști prin care i s-a acordat acestuia amenda de 2.500 lei.

Rădulescu, a câștigat, în primă instanță  anularea dispoziției prin care i s-a suspendat dreptul de a deține arme

De asemenea, IPJ Argeș, prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a făcut recurs la hotărârea Tribunalului Argeș prin care i s-a admis lui Cătălin Rădulescu anularea suspendării dreptului de a deține arme.
Reamintim că polițiștii argeșeni au anulat, pe 17 martie 2017, permisul de port-armă al deputatului Cătălin Rădulescu, după ce au verificat, la locuința acestuia, modul în care sunt deținute armele și au constatat că parlamentarul păstra fără piedică „mitraliera AKM”. Faptul că arma nu a fost asigurată corespunzător este și motivul aplicării amenzii de 2.500 de lei. "În temeiul art. 129, pct. 11 din Legea 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor cu modificarile si completarile ulterioare, a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 2.500 de lei, iar in temeiul art. 28 alin. 1 din acelasi act normativ, a fost dispusa masura anularii dreptului de detinere a armelor", se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Argeș în martie 2017. Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea