Studii realizate pe banii noștri! Unui angajat de la CJ Argeș i s-a plătit de instituție „masteratul”

Camera de Conturi Argeș a descoperit mai multe nereguli privind modul de cheltuire a banului public de către Consiliul Județean Argeș. Deși Dan Manu, președintele CJ Argeș, i-a răsfățat în ultimul an pe angajații săi cu salarii foarte bune, mai ales după apariția legii salarizării unitare, se pare că înainte de aceste măriri se încercau tot felul de tertipuri pentru a fi recompensați angajații favoriți.

Conducerea instituției beneficiază, în prezent, de lefuri de peste 14.000 lei lunar, iar mulți angajați câștigă pe lună salarii frumoase între 1000-2000 euro. Curtea de Conturi a descoperit că, în 2016, la CJ Argeș, înainte ca salariile să fie atât de mari, s-au folosit metode ilegale de recompensare a angajaților. Așa se face că în perioada 2014-2016 un angajat a beneficiat de banii publici ai Consiliului Județean, pentru a realiza studii de masterat. Pe înțelesul tuturor, angajatul a beneficiat de contravaloarea studiilor universitare de masterat, adică circa 5.400 lei, pentru a se perfecționa. Partea interesantă este că, probabil, angajatul respectiv, al cărui nume nu s-a făcut încă public, în urma perfecționării pregătirilor beneficiază în prezent și de un salariu mult mai mare, după studii.

„Plăți nelegale, în suma de 5.400 lei, reprezentând contravaloarea studiilor universitare de masterat decontate unui angajat, în perioada 2014 -2016”

După sesizarea Camerei de Conturi, abaterea a fost remediată. Însă, dacă nu exista sesizarea fiecare își vedea de treaba lui, pe principiul: dacă nu descoperi, totul e OK!
„Au fost efectuate plăți nelegale din creditele bugetare aprobate la Titlul 20-Bunuri şi servicii, alin. 20.13 ”Pregătire Profesională”, în suma estimativă de 5.400 lei, reprezentând contravaloarea studiilor universitare de masterat decontate unui angajat, în perioada 2014 -2016. În timpul misiunii de audit, persoanele cu atribuții au stabilit întinderea prejudiciului adus bugetului prin plățile nelegale efectuate, operațiune din care a rezultat că suma certă a acestuia este de 7.084 lei din care 5.400 plăți nelegale și 1.684 lei majorări de întârziere și au procedat la recuperarea integrală a acestuia, abaterea constatată fiind astfel remediată”, se arată în raportul Camerei de Conturi Argeș. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea