Nicolae Barbu, primar Valea Iaşului: „Între o primărie gradul I și una de gradul III este o diferență de salariu chiar și de 1.000 lei”

Primarul din comuna Valea Iașului, Nicolae Barbu, a fost prezent, săptămâna trecută, la conferința de presă a PNL Argeș unde a susținut că legea salarizării unitare a creat discrepanțe mari între funcționari. De asemenea, primarul Nicolae Barbu a participat, de curând, la cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România, unde au luat parte 520 de primari, fiind discutate mai multe probleme. La această întâlnire, ministrul Finanțelor a anunțat că Guvernul pregătește o OUG care va permite ca excedentul bugetar al Primăriilor să poată fi folosit pentru plata salariilor.
“Ni s-a spus că se va da o ordonanță, săptămana viitoare, prin care fondul de rezervă poate fi folosit și pentru plata salariilor. Acest fond nu putea fi folosit decât pentru investiții. Sunt deja colegi primari care au spus că din martie nu vor mai accesa bani de salarii. Această lege a salarizării a făcut diferențe mari. Între o primărie gradul I și una de gradul III este o diferență de salariu chiar și de 1.000 lei. Până acum aveau salarii similare. Ce lege a salarizării unitare mai e și asta? A învrăjbit oamenii între ei. Valea Iașului e o primărie de gradul III și se întâmplă să se mai întâlnească contabilul sau orice angajat cu altul, de același nivel și vorbesc de salarii… ”, a declarat primarul Nicolae Barbu.
Primarul din Valea Iașului mai susține că din cei 1,2 milioane de bugetari ar trebui să rămână doar 800.000.
”Salariile nu mai pot fi date înapoi, dar din 10 posturi pot să rămână doar 7”, susține primarul.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea