„Nu s-a văzut o creștere calitativă a prestației funcționarilor de la CJ Argeș de când s-au triplat salariile”

# Interviu cu cărțile pe față cu Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș # „Am semnale din partea unor primari PSD care sunt efectiv supărați și vor să plece din PSD” # „Nu e agreată conducerea PSD Argeș la nivel național și din cauza asta dl. Dragnea îi ține cu botul la gard” # „Domnul Bica este mult mai prezent și implicat în activitatea de la nivel județean, iar implicarea domnului senator Popa la nivel județean este mai redusă

# Au trecut aproape 10 luni de când ați devenit președintele PNL Argeș. Creează în acest moment membrii filialei un partid mai unit pentru că la ultimele alegeri parlamentare din 2016 nu a apărut exact așa?
- Eu cred că este un partid unit și încercăm să îl facem și mai unit. Traversăm o perioadă dificilă, de mari confuzii la nivel național, de aceea oamenii în ultimul timp au devenit mai reticenți în relațiile cu partidele politice, cu oamenii politici, iar misiunea noastră este mai dificilă. Încercăm să facem din PNL Argeș o echipă care să lucreze împreună și să fie o echipă puternică și serioasă, capabilă se vină cu soluții la provocările oamenilor.
# Dacă mai apare pe „piață” o ordonanță similară cu cea a migrației politice sau ordonanța traseiștilor, cum era ea cunoscută, sunteți sigur că PNL Argeș nu va pierde iar oameni?
- Nu suntem siguri. Mai sunt cazuri de genul acesta, când oamenii ademeniți fiind de anumite lucruri pot ceda provocărilor și presiunilor. În nici un caz nu vor mai fi ca înainte, de exemplu când am pierdut aproape jumătate din primari. Acea ordonanță, pe care tot Dragnea a făcut-o chiar dacă nu era președintele partidului, a fost o ordonanță care a bulversat scena politică și a creat mari probleme.
# Dacă ar exista o astfel de ordonanță, din nou, ar putea PNL Argeș să aducă și ea oameni de la PSD?
- Există cazuri de primari din PSD Argeș supărați pe PSD și acum când nu e nicio ordonanță. Eu am semnale din partea unor primari PSD care sunt efectiv supărați și nu mai se simt bine acolo, ar vrea să plece din PSD. Motivele sunt ceea ce s-a întâmplat cu legislația pe care PSD-ul a promovat-o. S-au pierdut fonduri, au fost diminuate bugetele administrațiilor locale. Sunt duși cu zăhărelul și mințiți cu aceste proiecte pe PNDL 1 și PNDL 2. La PNDL 1 nici acum nu s-au închis respectivele proiecte, iar PNDL 2 nici nu a început. Oamenii sunt obligați să cheltuie bani pe studii de fezabilitate, pe proiecte și până la urmă să constate că nu sunt aprobate sau nu sunt finanțate.
# Este PNL Argeș mulțumit de activitatea celor doi parlamentari?
- Nu pot să spun că suntem nemulțumiți de modul în care se comportă și cum ne reprezintă cei doi ca parlamentari. Aș face o diferențiere însă: domnul Bica este mult mai prezent și implicat în activitatea de partid și în ceea ce facem în Biroul Județean și în teritoriu, pe când implicarea domnului senator Popa la nivel județean este mai redusă și activează mai mult la nivel senatorial, național. Probabil că s-au provocat nemulțumiri la nivelul unor colegi, dar nu vreau să intru în detaliu pentru că sper că în timp lucrurile acestea să se rezolve.

„Era foarte important ca Argeșul să aibă un om în Ministerul Transporturilor”

# PSD-ul este partidul de la guvernare, dar în Guvern, Argeșul nu are nici un cuvânt de spus…
- În ultimii ani PSD Argeș, deși a umflat geanta PSD-ului la nivel național și a avut rezultate bune, a fost marginalizată ca organizație de Dragnea. În general județul Argeș a fost marginalizat. Nu știu ce are cu Argeșul pentru că în momentul când s-a pus problema unor servicii descentralizate regionale care au fost stabilite, acestea au ocolit Argeșul și au fost duse pe la Teleorman, Alexandria, Ploiești și în alte părți. Ne-au văduvit de niște instituții regionale și județene care ar fi fost necesare. Acum oamenii de afaceri, respectiv firmele, sunt obligați să se ducă să ia avize pe la Ploiești și prin alte părți cu costuri, cu cheltuieli în plus afectând negativ din acest punct de vedere economia  argeșeană și mediul de afaceri din Argeș.
# Dacă PNL-ul ar fi fost partidul de la guvernare, ar fi avut Argeșul miniștrii în Guvern?
- Argeșul a avut miniștri cât a fost PNL-ul la Guvernare. Cel puțin în USL au fost doi miniștri care au fost de la PNL, domnul Gerea era atunci în PNL și domnul Diaconu a fost la Cultură. Sper ca în viitor PNL Argeș să aibă o prestație bună. Evident că asta va depinde și de rezultatele pe care le vom obține la alegerile europarlamentare, locale și parlamentare.
# Pe ce posturi de ministru aveți oameni pregătiți în PNL Argeș?
- Nu am discutat lucruri de genul acesta până în acest moment. Cred că mai avem mult de muncit și de făcut pentru a ajunge la o discuție de nivelul acesta. Pot să vă spun că la ora asta ne preocupă ca PNL Argeș să fie întărit cu noi membrii și cu oameni din toate domeniile de activitate pregătiți ca în momentul potrivit să fie gata pentru ocuparea unor posturi importante. Chiar azi mă întâlnesc cu un domn care vrea să se scrie în partid și vreau să îl văd, să îl cunosc. Voi continua cu această deschidere a partidului tocmai în ideea de a putea să formăm o resursă umană capabilă să ocupe funcții la orice nivel.
# Era important ca Argeșul să aibă un om în Ministerul Transporturilor?
- Era foarte important și e un subiect pe care pe noi ne preocupă. Autostrada Pitești-Sibiu este un proiect fără de care considerăm că județul nostru nu are șanse să se dezvolte așa cum ar trebui. Noi, PNL, am reușit să ducem la sfârșit o investiție importantă cum a fost centura Piteștiului care a fost făcută în perioada guvernării liberale, cu Ludovic Orban - ministru al transporturilor, la care și eu am avut o contribuție pentru că am colaborat și lucrat în calitate de deputat de Argeș cu Ludovic Orban foarte bine. Am luat această lucrare și am dus-o la capăt în doi ani și ceva. Dacă se vrea se poate și cu autostrada Pitești-Sibiu
# Județul Argeș nu a oferit un ministru al Transporturilor, dar se dorește acum un post de secretar de stat în cadrul acestui minister…
- Cred că este un post foarte dorit la nivel național de alte filiele și cred că este greu să se impună ei după atâtea refuzuri și eșecuri. Am constatat că a fost dat afară și domnul Pandelică care era deja pe funcție. Părerea mea este că la ora actuală nu e agreată conducerea PSD Argeș la nivel național și din cauza asta dl. Dragnea îi ține cu botul la gard.

„Salariile de la CJ Argeș sunt negândite și făcute pompieristic”

# Ultima mea întrebare este legată de faptul că la Consiliul Județean Argeș se cheltuie cea mai bună parte din buget pe salarii. Sunt justificate aceste măriri salariale din CJ Argeș?
- Eu, în general, și noi ca partid nu suntem împotriva unor salarii decente, dar aceste salarii trebuie justificate. Să existe un nivel de echilibru între domenii, funcții. Nu poți  ca tu, într-o instituție bugetară, să crești niște salarii aberant în condițiile în care în județul tău firme importante, cum e Dacia de exemplu, care generează profit, plus valoare și care economic îți aduce bani la buget, să aibă salarii la jumătatea celor pe care tu le promovezi la funcționari publici sau în administrație. Trebuie să existe o ierarhie ca cel care produce, care aduce plus valoare, acela să fie mai sus pe nivelul salarizării. Am avut discuții și cu primarii noștri să nu facă greșeli de acest fel. Trebuie să fie o justificare economică și o analiză pe fișa postului ca să simtă omul: mi-a mărit salariul dar trebuie să muncesc mai mult. Aceste lucruri nu s-au văzut. Nu s-a văzut o creștere calitativă a prestației funcționarilor de la CJ Argeș de când s-au triplat salariile, Eu nu am văzut. Nu am văzut că zbârnie Consiliul Județean și nu mai ai loc pe holuri de angajați ca să vezi cît de mult sunt implicați, în fonduri europene și în alte probleme. Nu sunt justificate salariile. Nu au reușit să coreleze valoarea salariului cu nivelul muncii. Sunt negândite și făcute pompieristic.
Interviu realizat de Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea