Marius Ştefan, şeful Parchetului Judeţean, despre moartea autorului triplei crime de la Stoeneşti: „Nu s-a stabilit, în prezent, dacă s-a sinucis”

Încă nu se știe cauza morții lui Laurenţiu Durleci, tânărul care în primăvara anului 2016 a înjunghiat-o mortal pe fosta sa concubină, Laurenţia Durleci, pe tatăl acesteia, Filip Tinca  şi pe bunicul fetei, Paul Durleci. Autorului triplei crime de la Stoeneşti a murit la sfârșitul anului trecut după ce i s-a făcut rău în celula sa din cadrul Spitalului Penitenciar Mioveni. În acest caz, s-a format un dosar separat pentru moarte suspectă, ancheta fiind efectuată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”. Necropsia a arătat că bărbatul a murit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorii, însă nu se ştie încă ce anume a provocat-o, dacă este vorba de ingerarea unor substanţe toxice sau altceva.
„Există un dosar separat pentru moarte suspectă. În momentul de față nu putem spune dacă a ingerat ceva. Nu s-a stabilit, în prezent, dacă este sinucidere”, a precizat Marius Ștefan, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

„Nu există rea credință pentru trimiterea lor în judecată”

Pavel Laurenţiu Durleci fusese condamnat în septembrie 2017 de către judecătorii Tribunalului Argeş la închisoare pe viaţă. În primă instanță s-a stabilit că toate probele duc către Laurenţiu Durleci ca fiind singurul autor al triplului asasinat, judecătorii achitând pe fratele acestuia, Vasilică Durleci şi tatăl lor, Doru Durleci. Parchetul Tribunalului Argeș a făcut apel. Pe 31 ianuarie a avut loc un prim termen, cauza fiind amânată pentru lipsa de apărare a părților civile. Următorul termen al procesului va fi pe 28 februarie la Curtea de Apel Pitești. Procurorii Parchetului Tribunalului Argeș, cei care au instrumentat cazul, sunt în continuare convinși că la tripla crimă de la Stoenești au fost trei autori, deși doi dintre ei au fost achitați în primă instanță.
„Dosarul continuă. Noi am adus critici hotărârii și apreciem că și ceilalți doi au fost parte la crimă. Anumite elemente sugerează acest lucru. Nu există rea credință pentru trimiterea lor în judecată”, a mai precizat prim procurorul Marius Ștefan. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea