Vive la France!

Pentru orice francez, ziua de 14 iulie are o semnificaţie deosebită, cu o puternică încărcătură emoţională. De la 1789 încoace,  fiind vorba despre Revoluţia Franceză, se poate spune că ziua de 14 iulie a însemnat sfârşitul a ceea ce s-a numit “Vechiul Regim” şi, totodată, începutul unei noi ere. A devenit apoi Ziua Naţională a Franţei, sărbătorită cu entuziasm şi patriotism în fiecare an.
Biblioteca Judeteana “Dinicu Golescu” Arges, a marcat aceasta importanta zi, printr-o frumoasa expozitie, unde Franta se oglindeste in colectiile acesteia. Puteti admira in holul bibliotecii: Franta de ieri si de azi, pagini din istoria Frantei, Dacia si Renault – un succes in relatiile romano - franceze si Franta din perspectiva Uniunii Europene.
Franţa a contribuit în mod hotărâtor la formarea culturii româneşti prin personalităţile care au fost influenţate de cultura franceză şi prin ideile, generate de această spiritualitate, care a creat direcţii şi a deschis drumuri noi în autocunoaşterea naţională. Biblioteca detine un fond numeros de carte cu si despre Franta, in limba franceza si nu numai.
Va invitam la biblioteca sa admirati expozitia, sa lecturati, sa va delectati, rasfoind frumoasele albume de pe Valea Loarei.
Mihaela Penaru, bibliotecar Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” Argeş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea