Regina Maria a României, omagiată la Curtea de Argeș

# Flacăra Centenarului a ajuns la Mănăstirea Curtea de Argeș, unde va sta aprinsă tot anul 2018, la mormântul Reginei Maria din Catedrala Episcopală.
Regina Maria a României, cea supranumită „Regina Soldat” datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial, devotată poporului său, care și-a pus pe deplin amprenta în crearea României Moderne, a fost omagiată joi, 8 martie, în cadrul evenimentului organizat de Consiliul Județean, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Primăria Municipiului Curtea de Argeș. Ceremonia a debutat cu depunerea de flori și candele la mormintele regale, respectiv al Regelui Mihai și al Reginei Ana, al Regelui Carol II, al Regelui Carol I, al Reginei Elisabeta, precum și al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria. În Catedrala Episcopală din Curtea de Argeș, Înalt Preasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat o slujbă de Te-Deum și a evocat în alocuțiunea sa personalitatea Reginei Maria. Flacăra Centenarului a fost scoasă apoi din Catedrală și depusă în baldachinul din fața Mănăstirii. „Fanfara Argeșul” a intonat imnul național, iar corpurile Batalionului 33 Posada Vânători de Munte, Jandarmeriei și pompieri au dat onorul. Președintele CJ Argeș, Dan Manu, a evocat personalitatea Reginei Maria și a precizat faptul că Flacăra Centenarului va ajunge în fiecare localitate din județ, în semn de omagiu pentru eroii Primului Război Mondial.
Flacăra Centenarului este un eveniment organizat de Consiliul Județean Argeș sub egida “Respect pentru Valorile Naționale”, de asemenea, un proiect național al CJ Argeș în parteneriat cu Academia Română și DACIN SARA și a pornit, în urmă cu un an, de la idea unui grup de inițiativă de aici din județul Argeș. La acest eveniment, alături de președintele CJ Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzână, primarul municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, au fost prezenți Ion Tucă – directorul Casei Regale a României, acad. Gheorghe Păun din partea Academiei Române, subprefectul Gabriel Stoian, parlamentari, consilieri județeni, primari, voluntari ai Crucii Roșii din Românie, filiala Argeș.
Flacăra Centenarului a fost aprinsă pentru prima dată, pe 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești. Aici se află tronul pe care au stat regii României, dar și biroul lui Carol I. De altfel, după aprinderea ei, Flacăra Centenarului a fost depusă apoi pe biroul Regelui Carol I, aflat la Golești, birou pe care s-au semnat primele decrete regale și unde va arde întreg anul. Pe 1 decembrie, de Ziua Națională, Flăcăra Centenarului, va ajunge în cetatea Unirii, la Alba Iulia, după ce va fi aprinsă în fiecare localitate din Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea