Abia la al patrulea termen. Tribunalul Argeș a trimis cauza Băbana-Silver Trading la rejudecare

Conflictul de peste 500.000 lei dintre Primăria Băbana și Silver Trading a ajuns,  la  Tribunalul Argeș, la al patrulea termen. După care... a fost trimis la rejudecare! Judecătorii s-au gândit ce s-au gândit iar apoi au considerat că o cauză de 5,5 miliarde de lei vechi nu e de competența lor, ci a Curții de Apel  Pitești. Zis și făcut, trimițându-l „de îndată dosarul cauzei către CURTEA DE APEL PITEŞTI în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă. Fără cale de atac. Pronunţată în conditiile art. 396 alin2 NCPC, azi, 25.01.2018, la Tribunalul Argeş –Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.” Așadar,  punct și de la capăt într-o situație ce depășește bugetul anual al săracei comune Băbana. Iată, mai exact, ce au decis magistrații:
25.01.2018
Complet: C3-CAF-NCPC
Tip solutie: Declină soluţionarea cauzei
Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei materiale procesuale a Secţiei civile Complet Contencios Administrativ şi Fiscal din cadrul Tribunalului Argeş. Declină competenţa de soluţionare a acţiunii formulată de reclamanţii PRIMARIA COMUNEI BABANA, UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA BABANA şi CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI BĂBANA, în contradictoriu cu pârâta S.C. SILVER TRADING S.R.L., în favoarea Judecatoriei Pitesti. Constată ivit conflictul negativ de competenţă între Judecatoria Pitesti şi Tribunalul Argeş – Secţia civilă Complet Contencios Administrativ şi Fiscal . Trimite de îndată dosarul cauzei către CURTEA DE APEL PITEŞTI în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă. Fără cale de atac. Pronunţată în conditiile art. 396 alin2 NCPC, azi, 25.01.2018, la Tribunalul Argeş –Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.
Document:
Hotarâre  65/2018  25.01.2018

Primarul Bebe Ivan: „Instanțele zic că nu sunt competente pentru a soluționa dosarul. E o prostie…”

Primarul de la Băbana, Bebe Ivan, este nemulțumit de modul în care este „plimbat” dosarul de la o instanță la alta fără să fie soluționat. De asemenea, edilul ne-a precizat cum a ajuns să se judece cu firma Silva Trading pentru suma de 554.212 lei. „Instanțele zic că nu sunt competente pentru a soluționa dosarul. În acest fel se prelungește dosarul și nu ne ajută cu absolut nimic. E o prostie… Problema a plecat de la o lucrare de canalizare făcută de Silver Trading în comună în 2006. În urma controalelor făcute de Curtea de Conturi, timp de 10 ani, ni s-a spus că nu trebuie actualizată valoarea situațiilor de lucrări aferente lucrării de canalizare. Obiectul juridic între mine și o societate nu e fișa de date, e contractul.  Dar, la ultimul control desfășurat anul trecut, Curtea de Conturi a spus că trebuia actualizat și ne-a imputat suma respectivă. M-am îndreptat împotriva firmei pentru a recupera suma de bani. Asta este procedura, o să vedem dacă vom câștiga noi”, a precizat primarul Bebe Ivan.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea