La Corbi a început curățenia de primăvară! Primarul Virgil Baciu le cere cetățenilor să fie responsabili

Primarul Comunei Corbi, Virgil Baciu, are un mesaj important pentru locuitorii comunei. „Îți iubești comuna? Fii un cetățean responsabil! Desfundăți podețul! Curăță-ți șanțul din fața casei! Curăță și văruiește pomi din dreptul gospodăriei! Repară-ți gardul! Nu arunca gunoaie în spațiul public”, a transmis edilul Baciu cetățenilor din comună. De asemenea, primarul a publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Corbi mai multe imagini care nu fac cinste comunității și le solicită ajutorul cetățenilor pentru a identifica proprietarii mai multor terenuri lăsate în paragină.
„Apelăm la spiritul dumneavoastră civic pentru identificarea proprietarilor și responsabilizarea acestora, evitând astfel sancționarea conform H. C. L. Corbi nr. 6 / 2013 unde buna gospodărire a comunei Corbi, păstrarea curățeniei, respectarea strictă a normelor de igienă, precum și activitatea de gospodărire, constituie o îndatorire civică a tuturor locuitorilor comunei.
Conform articolului 5: Obligații comune ale persoanelor fizice și juridice:
- este obligatoriu măturatul curților și curățarea zilnică a trotuarelor și a rigolelor de pământ, noroi, zăpadă, gheață, acolo unde locuiesc, respectiv unde își au sediile sau își desfășoara activitatea și în fața terenurilor neconstruite, dar, pe care le dețin cu orice titlu, astfel încât să nu stânjenească circulația pietonilor și autovehiculelor și să rămână libere gurile de canal și apă, capacele de pe rețelele și instalațiile de apă, canal și telefon;
- au obligația de a îngriji, plivi, săpa florile și plantațiile de orice fel situate în dreptul locuințelor, unităților sau locurilor virane respective. Încalcarea prevederilor art. 5 se pedepsește cu amendă de la 400 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice”, a precizat pe pagina de Facebook a Primăriei Corbi, edilul Virgil Baciu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea