Tribunalul Argeș oferă justițiabililor ghiduri ce conțin modele practice de cereri în materie penală și civilă

În contextul demersurilor realizate de Consiliul Superior al Magistraturii pentru a sprijini actul de justiţie, pe portalul Tribunalului Argeş, la secţiunea – „Informaţii de interes public” - sunt disponibile versiunile revizuite ale ghidurilor conţinând modele practice de cereri pentru justiţiabili, respectiv modele de acte procedurale destinate practicienilor.
Pentru a veni în întâmpinarea justiţiabililor, Consiliul Superior al Magistraturii şi Institutul Naţional al Magistraturii, cu sprijinul generos al Confederaţiei Elveţiene, în cadrul programului de cooperare elveţiano-român, pun gratuit la îndemâna justiţiabililor dar şi al practicienilor: Ghidul practic  - Modele de cereri pentru justiţiabili în materie procesual civilă şi civilă şi Ghidul practic  - Modele de cereri pentru justiţiabili în materie penală.
Într-o abordare accesibilă, cele două ghiduri oferă modele de cereri de chemare în judecată atât pentru acţiuni cu un grad redus de complexitate, cât şi pentru acţiuni de o complexitate ridicată, din perspectiva problemelor faptice şi juridice deduse judecăţii (revendicare, partaj de bunuri). Astfel sunt conturate repere importante pentru justiţiabili în demersul acestora de valorificare a unor drepturi sau interese legitime în justiţie. Prin sprijinul pe care îl pot oferi justiţiabililor pentru redactarea cererilor – binevenit în contextul dificultăţilor determinate de caracterul de noutate al multora dintre prevederile procedurale ale noilor coduri – ghidurile pot contribui la evitarea unor sancţiuni procedurale, cum ar fi anularea cererilor de chemare în judecată pentru că nu îndeplinesc condiţiile formale prevăzute de lege.
Dincolo de utilitatea pentru justiţiabili soluţiile oferite de ghiduri, acestea pot contribui şi la celeritatea procedurilor judiciare, prin evitarea întârzierilor în soluţionarea cauzelor determinate de etapele suplimentare care trebuie parcurse pentru complinirea lipsurilor cererilor introductive.
În acest sens, informăm opinia publică că ghidurile pot fi consultate de cei interesaţi, accesând portalul Tribunalului Argeş - secţiunea – „Informaţii de interes public”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea