Au început lucrările la noul pod din Moșoaia

# Acestea costă 13 miliarde de lei vechi și sunt finanțate din PNDL # Luptă electorală, pe facebook, dusă de oameni care nici nu știu despre ce este vorba

Moment important  vineri, săptămâna trecută, la Moșoaia. Primăria, în frunte cu primarul, Florea Ene, a predat amplasamentul  pentru începerea lucrărilor la noul pod peste Teleormănel.
Podul deservește o comunitate largă de oameni care, în momentul de față, trec peste vechiul pod cu oarecare dificultate, acesta fiind destul de îngust și afectat de vechime. Podul nou de peste Teleormănel va avea o lățime de șase metri, lățime mult superioară podului existent în momentul de față, va fi prevăzut cu parapeți de protecție și va avea suprafață de rulare asfaltată.
În luna noiembrie a anului trecut, cele patru firme participante la licitație (Star Trading Impex, Metabet CF S.A., G&M  Road Building Engineering și Domarcons) au depus ofertele financiare. Câștigătoare a fost desemnată firma afaceristului Constantin Pănescu, METABET CF S.A.
În data de 27 noiembrie 2017, firma din Craiova, S.C. DOMARCONS S.R.L.,  a contestat la CNSC rezultatul procedurii de licitație, solicitând, pe această cale, anularea deciziei, dar și reluarea procedurii, cu reevaluarea ofertei sale financiare. Doar că, în data de 3 ianuarie a.c., CNSC emite o Decizie prin care respinge ca nefondată contestația firmei cu pricina, în contradictoriu cu Primăria Moșoaia. Recunoscându-se învinsă, firma cu pricina nu a uzitat și de ultima cale de atac, cea a unui proces la Curtea de Apel Pitești. Fără succes.
Joi, 1 februarie 2018, la sediul Primăriei Moșoaia a fost semnat contractul de lucrări , fiind prezent Constantin Pănescu, managerul firmei câștigătoare a licitației. Lucrările au fost  demarate, constructorul având la dispoziţie 36 de luni pentru a  demola vechiul pod şi a construi unul nou.
Florea Ene, primarul comunei Moșoaia: ”Sunt mulțumit că au început lucrările, acestea vor fi terminate înainte de termenul limită prevăzut în contract. Sunt mulțumit că licitația a fost câștigată de o firmă serioasă, cu experiență vastă în realizarea unor astfel de lucrări. Accesul cetățenilor se va face, în decursul efectuării construcției, pe un pod provizoriu, care va fi amplasat în imediata vecinătate.”

Luptă electorală, pe Facebook, dusă de oameni care nici nu știu despre ce este vorba

Câțiva gură-cască de prin comună au și început comentariile răutăcioase,  unul dintre aceștia susținând  că podul costă 23 de miliarde de lei vechi. Altul susține că primarul s-a lăudat că a și tăiat panglica investiției. Altul, că podul costă mult și e din bugetul localității.  Altul, că termenul este enorm de mare. Dovada că încă există pr... oameni care nu au habar cât durează, în România, să iei o autorizație. Tot înainte, câinii latră, ursul merge! A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea