Eveniment remarcabil! Culoare și fantezie la Simfonia Lalelelor, în anul Centenarului

# Primarul Cornel Ionică: „Sunt mândru că putem să continuăm tradiția Simfoniei Lalelelor”

Weekend-ul trecut s-a desfășurat ediția a 41-a a celei mai iubite sărbători a Piteştiului şi una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România - Simfonia Lalelelor. Evenimentul a fost deschis, la fel ca în ultimii ani, de o tradiţională paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii, studenţi, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti, dar şi din alte localităţi ale judeţului Argeş.

Simfonia Lalelelor, ediția 41 - număr record de oficiali, expozanți și participanți

Copiii, îmbrăcaţi în costume care sugerau primăvara şi purtând flori în mâini, au defilat din Piaţa Primăriei până la Complexul Expoziţional „Casa Cărţii”, unde a avut loc deschiderea oficială a manifestărilor. Ediția din acest an a fost una a tuturor recordurilor, ne referim atât la numărul de oficiali prezenți, la numărul de expozanți, cât și la numărul de participanți. La ceremonia oficială de deschidere a Simfoniei Lalelelor au participat premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministrul de Interne Carmen Dan, europarlamentari, parlamentari, primari din județul Argeș și nu numai, precum şi oficialităţi judeţene și locale. Au mai fost prezente delegaţii ale oraşelor înfrăţite cu municipiul Piteşti, precum şi reprezentanţi diplomatici din Olanda, Japonia, Israel, Croaţia, Armenia, Palestina, China, Algeria, Tunisia şi Argentina.

Premierul - impresionat de o gimnastă de trei ani

Parada copiilor și elevilor din Argeș a fost urmărită de mii de piteșteni, ea fiind deschsă de trei care alegorice. În timpul paradei, o gimnastă de doar trei ani a impresionat-o pe premierul Viorica Dăncilă care i-a oferit micuței un buchet de flori.
„Simfonia Lalelelor este un eveniment care a devenit deja tradiție. De peste 4 decenii imaginea Piteștiului a fost asimilată acestei sărbători, a primăverii și a florilor. Simfonia Lalelelor este un simbol pentru comunitatea dumneavoastră și vreau să le mulțumesc tuturor acelora care de-a lungul timpului au contribuit la organizarea acestui eveniment”, a precizat prim-ministrul Viorica Dăncilă, în cadrul deschiderii evenimentului.

Primarul Cornel Ionică: „Le mulțumesc celor care au participat la paradă și la amenajarea carelor alegorice”

Dincolo de expoziţia cu vânzare, în sediul Casei Cărţii mai mulţi participanţi din tară şi străinătate au organizat standuri în care şi-au expus aranjamentele florale, fiecare având o tematică. Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a primit din partea președintelui Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, o plachetă de Excelenţă pentru organizarea celei de-a 41-a ediţii a Simfoniei Lalelelor. Mii de piteșteni au participat și la spectacolele organizate de Primăria Pitești cu ocazia Simfoniei Lalelelor. Pe scena stabilită în Piața Primăriei Pitești au urcat și nume importante din industria muzicală autohtonă, Irina Rimes și Andra au făcut spectacol spre bucuria publicului numeros participant la eveniment.
„Am constatat toți că alături de noi au fost alături înalți funcționari publici ai statului, doamna prim-ministru, miniștrii, parlamentari, europarlamentari, oficialități locale. Le mulțumesc tuturor că au fost alături de noi. Le mulțumesc celor care au participat la paradă, la amenajarea carelor alegorice. Este o ediție care se desfășoară în anul Centenarului și am pregătit orașul cum se cuvine. Sunt mândru că putem să continuăm tradiția Simfoniei Lalelelor care a ajuns la ediția 41 și la modul cât mai serios ne gândim și la ediția următoare”, a precizat primarul Cornel Ionică.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea