Dosarul de corupție al patronului Vicexpert din Vâlcea, în pronunțare la Curtea de Apel Pitești

Pe rolul Curții de Apel Pitești se judecă apelul lui Victor Petcu, patronul Vicexpert SRL Vâlcea, societate specializată în lucrări de construcţii ale drumurilor şi autostrăzilor. Victor Petcu și alți doi inculpați, foști angajați ai acestuia, sunt acuzați de folosirea sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la aceste fapte.
În primă instanță, Tribunalul Vâlcea l-a condamnat, în octombrie 2017, pe Victor Petcu la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. Ceilalți doi inculpați din dosar, Adriana Miorița Dinu și Dragoș Marius Vîrje, au primit câte 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare. Societatea Vicexpert SRL a primit o amendă de 45.000 lei.
De asemenea, inculpații și societatea  au fost obligați de instanță la plata, în solidar, a sumelor de 1.534.206,06 lei şi 181.140,61 lei către partea civilă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Nemulțumiți de decizia instanței, inculpații au făcut apel. Dosarul se judecă la Curtea de Apel Pitești, fiind în pronunțare. Următorul termen al dosarului va fi pe 24 aprilie.

Acuzațiile procurorilor

În acest dosar, procurorii DNA au reținut următoarea stare de fapt: „la data de 30.05.2012, între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2007-2013 și SC Vicexpert SRL, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract de finanțare în legătură cu implementarea proiectului „Centru de sprijinire a afacerilor furnizorilor de servicii la distanță”. Conform cererii de finanțare, obiectivul general al proiectului a constat în crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor cu impact pe o arie largă, care să contribuie la dezvoltarea economiei regionale, respectiv construirea unui centru de afaceri pe o suprafață de 1.113,25 mp, într-o localitate limitrofă municipiului Râmnicu Vâlcea. În acest context, inculpatul Petcu Victor, în calitate de reprezentant legal al beneficiarului proiectului a prezentat, în cadrul a două cereri de rambursare, documente false, respectiv a semnat două declarații pe proprie răspundere în care susținea că nu există o situație de natură să afecteze executarea contractului de finanțare, deși în realitate se afla într-o astfel de situație. Astfel, la momentul inițierii procedurii de atribuire a contractului de execuție lucrări, inculpatul Petcu Victor coordona în fapt două dintre societățile către care s-au trimis invitații de participare și era în relații de afinitate cu administratorul uneia dintre firmele cu care s-a încheiat într-un final contractul de execuție lucrări. Totodată, documentele depuse de către firma respectivă, în cadrul ofertei pentru atribuirea contractului de lucrări, precum și cele care atestau activitatea de evaluarea a acesteia, au fost întocmite în fals de către inculpații Dinu Adriana Miorița și Vîrje Dragoș Marius, angajați ai SC Vicexpert SRL, din dispoziția inculpatului Petcu Victor”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea