Trei ani și jumătate de procese între Primăria Poiana Lacului și Petroconstruct, firma președintelui PMP Argeș

# Următorul termen, la sfârșitul lunii aprilie

Așa cum am mai scris, s-au scurs trei ani și jumătate de proces, la Tribunalul Argeș,  pentru asfaltarea – necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității – unor drumuri locale. Trei ani și jumătate în care Primăria Lunca Corbului, pe de o parte, și firma șefului PMP, pe de alta, își caută, fiecare, dreptatea. Și inevitabilele hățișuri legislative, pe care, după cum se va vedea mai jos, nici măcar judecătorii nu le stăpânesc pe de-a-ntregul.
Ion Dumitrache (foto stânga), primarul comunei Poiana Lacului: ”Mai aveam de plată 1.500.000 de lei. Pe străzile pe care am considerat că asfaltul nu este bun, nu am făcut plata! Când mergeam, pe acolo, cu mașina, asfaltul se exfolia, se lua pe roțile mașinii, pur și simplu. Domnul Bulf a luat lucrarea, după care a dat și la alții, la alte firme de construcții să lucreze acolo.”

De ce s-a prelungit, atât de mult, procesul

Procesul a fost înregistrat, la instanță, în data de 22.09.2014. Cam odată cu plecarea elevilor la școală, într-un nou an. Primul termen însă, a fost stabilit pentru 13.02.2015, adică abia după cinci luni de la înregistrare. La al doilea termen, cel din martie 2015, Tribunalul Argeș declină competența de soluționare, către Curtea de Apel Pitești. Doar că respectivii întorc dosarul către același Tribunal. Următorul termen? 19.02.2016! Iată cum, din pix, a trecut exact un an de când cauza a trenat, fără a se judca nimic! Au urmat alte motive de întârziere, printre care chemarea în garanție a firmelor:  DB Proiect AG, firmă condusă de Nicolae Ivănescu printr-un interpus, de General Trust și Comesad Drumuri. Apoi, aprobarea și chinurile efectuării unei expertize tehnice. Expertiză care a costat peste 60 de milioane de lei vechi (numai expertul desemnat, Aldea Ionel) și care, până la ultimul termen, cel din 23 martie 2018, încă nu a fost depusă!!!  Următorul termen, 27 aprilie 2018. Poate atunci…
De la sfârșitul anului 2016, în Poiana Lacului se derulează un proiect de anvergură, în valoare de 91 miliarde lei vechi, pentru asfaltarea unei importante părți a drumurilor locale ale comunei. Banii sunt alocați prin Ordonanța 28 și vor acoperi 27 de astfel de drumuri, a căror lungime însumează 9,5 kilometri.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea