Se lasă cu plângeri penale! Adrian Moisescu, singurul candidat la concursul de director la Administrația Bazinală Argeș Vedea, s-a retras!

# Moisescu (foto) a contestat comisia de examinare și nu a dorit să dea concursul cu aceasta!

Deși directorul general de la Apele Române, Victor Sandu, a încercat să-și aranjeze postul de director la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea, calculele acestuia au fost deranjate și încurcate de contracandidatul său. Contracandidat care nu s-a lăsat călcat în picioare de sistem, iar îndârjirea sa l-a lăsat de unul singur la concursul pentru funcția de director. Adrian Moisescu, că despre el este vorba, a făcut un pas pentru a deveni din nou director la ABAAV, după ce Victor Sandu a fost forțat să se retragă pentru că nu îndeplinea condițiile de concurs. Dar mai are mai multe hopuri de trecut, mai ales că s-a retras din concursul ținut cu aceeași comisie contestată de el, având ca președinte pe directorul adjunct de la  Apele Române. Un alt criteriu important, nici culoarea sa politică nu se potrivește cu cei de la putere.
Una dintre neregulile comise în acest concurs este faptul că președinte al Comisiei de concurs a fost numit chiar Gheorghe-Constantin Rusu, adjunctul lui Victor Sandu, iar conform legii nu poate fi desemnată în comisia de soluţionare a contestaţiilor o persoană care este direct subordonat ierarhic unuia dintre candidați. Așa se face că Adrian Moisescu a contestat rezultatul selecției dosarelor de înscriere. Comisia de soluţionare a contestaţiilor a solicitat şi a obţinut amânarea calendarului de desfăşurare a concursului.
La câteva zile, concursul a fost reluat, iar pe 18 aprilie a fost afișat și rezultatul privind contestația la selecția dosarelor de concurs. Așa se face că aceasta a fost respinsă, dar nu pentru că nu ar fi fost temeinică și legală, ci pentru că a rămas fără obiect după ce Victor Sandu s-a retras din concurs în temeiul art. 39 din anexa la HG 286/2011. Iar articolul 39 prevede că:
„(1) Candidaturile înregistrate la concursul a cărui procedură a fost suspendată sau amânată se consideră valide dacă persoanele care au depus dosarele de concurs îşi exprimă în scris intenţia de a participa din nou la concurs la noile date.
(2) În situaţia în care, la reluarea procedurii de concurs prevăzute la art. 37 (suspendarea, amânarea și reluarea concursului), în dosare există  documente a căror valabilitate a încetat, candidaţii au posibilitatea de a le înlocui până la data prevăzută la art. 40 alin. 1 (n.r. 15 zile calendaristice de la data afişării)”.

Ce a postat Adrian Moisescu pe Facebook

”Dragi colegi din Administrația Națională  Apele Române,
Referitor la concursul pentru ocuparea postului de director, pe perioada nedeterminată, la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea,vreau să vă informez următoarele:
În ziua concursului, 19.04.2018, m-am prezentat la ora fixată pentru examen și am constatat că  nu se schimbase nimic în componența comisiei de examinare. Această comisie era aceeași, care i-a aprobat (admis) dosarul candidatului Victor Sandu,dir.gen. A.N.A.R. și deci, implicit șeful lor direct. Acestea fiind spuse, am depus contestația și am plecat. Nu puteam să dau examen cu o comisie care nu respectă prevederile art.11, pct.c, din H.G.286/2011.
Nu am participat la examen, deci implicit nu puteam sa fiu eliminat. Nu am văzut subiectele și nu mi-am exprimat intenția pentru alegerea unei variante, întrucât voiam să dau examen numai cu o comisie schimbată, fapt adus la cunostință  și comisiei pe care o contestam. Nu am făcut nimic pentru a fi eliminat. Pur și simplu,am plecat. Toate acestea sunt înregistrate cu camera de filmat, aflată în sală. Vă voi ține la curent cu desfășurarea evenimentelor.
Vă atașez alăturat contestația, întrucât consider că  încadrarea  «eliminat din concurs» este neconformă cu realitatea”, a precizat Adrian Moisescu pe rețeaua de socializare.


Cu privire la rezultatul probei scrise, ce trebuia susținută pe 19 aprilie, a examenului pentru ocuparea postului de director la ABAAV, pe site-ul ANAR Adrian Moisescu apare ca fiind eliminat din examen, conform cu prevederile art. 21, alin. 12 din anexa la HG nr 286/2011.
Articolul respectiv se referă la faptul că: „După verificarea identităţii candidaţilor, ieşirea din sală a acestora atrage eliminarea din concurs, cu excepţia situaţiilor de urgenţă în care aceştia pot fi însoţiţi de unul dintre membrii comisiei de concurs sau de persoanele care asigură supravegherea”.
Situația a fost de fapt cu totul alta, Moisescu contestând componența comisiei de examinare, neparticipând la examen.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea