Un singur centru de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei familiale în Argeș

Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire de lucru între președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu o echipă tehnică din aparatul C.J. Argeș, cu o parte din conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, dar și cu șefii centrelor aflate în subordinea sa.
Un punct important pe ordinea de zi a întâlnirii a fost legat de statutul și situația victimelor violenței domestice, în special femei și copii, precum și măsurile ce pot fi luate în sprijinirea victimelor, dar mai ales în prevenirea acestor acte de violență. Conform CJ Argeș, în prezent, în judeţul nostru, avem un singur centru de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei familiale, aflat sub tutela DGASPC Argeş. Victimele ajung aici fie după ce fac sesizare prin Telefonul Copilului, 0248/983 sau 0800800383, fie sunt îndrumate de Poliţie ori se prezintă direct la sediul instituției. Femeile agresate şi copiii lor pot sta în acest Centru, pentru o perioadă cuprinsă între 7 şi 60 de zile. Locaţia nu este făcută publică pentru ca victimele să fie izolate cât mai bine de cei de care au fugit.
Conducerea C.J. Argeș are în vedere, pe lângă efectuarea mai multor campanii de informare în comunitățile cu o incidență mai mare în acest gen de abuzuri, realizate în parteneriat cu autoritățile locale și cu poliția, să fie înființate astfel de adăposturi și în alte zone din județ, scopul final fiind descurajarea violenței domestice.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea