Pe 8 mai, Nicola Inquieto află dacă va fi predat autorităților italiene

La Curtea de Apel Pitești, pe 8 mai, se judecă un nou termen în dosarul ce are ca obiect predarea omului de afaceri Nicola Inquieto către autoritățile italiene.  În respectivul dosar se găsesc părți: ca petent - judecătorul de anchetă preliminară de pe lângă Tribunalul din Napoli și Nicola Inquieto – intimat. Conform surselor noastre procesul s-ar putea amâna, motivul fiind faptul că anchetatorii nu au încheiat cercetările în țară pe numele italianului.
Pe 26 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis punerea în libertate a lui Inquieto de sub puterea mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare din Italia care îl acuză pe acesta de spălare de bani pentru clanul Casalesi, parte a Camorra, organizația mafiotă care activează în Campania. Cert este că italianul nu poate fi extrădat până când organele legii din țară nu vor încheia cercetările în dosarele aflate în lucru. Săptămâna trecută, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal, ce îl vizează pe Nicola Inquieto, înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă și neluarea masurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Mai exact, în condiţiile nerespectării obligaţiilor legale privind măsurile de securitate şi sănătate în muncă, în data de 17 august 2016, un tânăr de 24 de ani, din comuna Potlogi, judeţul Vâlcea, care executa lucrări de reparaţie a utilajului, a căzut de la înălţime şi a decedat. Astfel se face că Nicola Inquieto, în calitate de patron al societății Daniela Construcții, firma unde lucra victima, va trebui să facă faţă şi unor acuzaţii de ucidere din culpă. Noul dosar a fost trimis la Parchetul Judecătoriei Pitești cu propunerea de trimitere în judecată, atât a patronului italian, cât şi a dirigintelui de şantier.
De asemenea, conform surselor noastre Nicola Inquieto este cercetat și într-un dosar instrumentat de DIICOT Buzău pentru care procurorii au și depus solicitare de amânare a predării suspectului autorităților italiene.
Nicola Inquieto, patronul societăţilor Vitality SPA, Italy Construcţii, Daniela Construcţii, este acuzat că ar fi finanţat, din profitul obţinut în România din afaceri imobiliare, mafia italiană şi un deţinut, lider al unei grupări de tip mafiot. În această cauză, poliţiştii din Argeş Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au instituit sechestru asigurator pe sute de terenuri şi apartamente ale omului de afaceri italian.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea