PSD Argeș și-a impus oamenii pe lista de consilieri ai europarlamentarului Gabriela Zoană

# Robinetul cu bani publici a fost deschis! # În echipa de consilieri regăsim un fost manager general de la FC Argeș, un candidat aflat pe listele PSD Argeș pentru alegerile parlamentare și ca stagiar un director de la o instituție subordonată Consiliului Județean Argeș # Un asistent local al deputatului european poate câștiga lunar maxim 3.000 euro
Piteșteanca Gabriela Zoană, director general adjunct la Registrul Comerţului, i-a luat locul Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European după ce aceasta a devenit premierul României. Pe lângă funcția de europarlamentar, Zoană a preluat de la Dăncilă și echipa de consilieri ai acesteia. La echipa noului deputat european au fost aduși și alți asistenți, precum un fost manager general de la FC Argeș, un candidat aflat pe listele PSD Argeș, în 2016, pentru alegerile parlamentare sau chiar un director de la o instituție subordonată Consiliului Județean Argeș. Și ca lista să fie completă, ca agent de plată a fost angajată o expertă contabilă ce apare ca martoră în dosarul de evaziune fiscală a lui George Dumitrescu, zis și „George Hoțu”. Am încercat să îi luăm un punct de vedere europarlamentarului Gabriela Zoană vizavi de  situația consilierilor săi însă aceasta ne-a transmis un mesaj că ne va suna după ce se termina ședința la care participa doar că apelul nu a mai venit.

Mario Octavian Păun și Cătălin Barbu pot ajunge la un salariu maxim de 13.000 lei

Din echipa de asistenți acreditați ai fostului europarlamentar Viorica Dăncilă, Gabriela Zoană  a preluat pe Carmen Dinu și Loredana Gina Tănase, dar și pe Weini Li, un consilier chinez. Ca asistenți locali, argeșeanca a adus doi membri pe linie de partid. Unul dintre aceștia este Mario Octavian Păun, cel care a candidat, în 2016, pe listele PSD Argeș pentru Camera Deputaților, însă fără reușită, locul său fiind neeligibil, ultimul pe listă. Se pare că acum a fost, în sfârșit, recompensat pentru munca depusă în partid. Dacă Mario Octavian Păun a mai cochetat cu o funcție similară,  fiind fost consilier al deputatului Mihai Sturzu, cel de-al doilea asistent local al Gabrielei Zoană nu are nici în clin, nici în mânecă cu noul post. Este vorba de nimeni altul decât de Cătălin Barbu, fostul manager general de la FC Argeș pe vremea când clubul era finanțat de Cornel Penescu. Venit în PSD Argeș în vara anului 2017, Cătălin Barbu nu a așteptat prea mult pentru a obține o funcție bună pentru care nu face mai nimic. De circa o lună, Cătălin Barbu își desfășoară activitatea ca asistent local al europarlamentarului Gabriela Zoană. Pentru cei care nu îl cunosc, Cătălin Barbu este cel care a reușit să ia bacalaureatul din a doua încercare, fiind fostul conducător al clubului FC Argeş din perioada 2010-2013, iar pentru o perioadă a fost și la conducerea clubului UTA Arad, de unde a plecat cu scandal. Cuantumul maxim al remunerațiilor pentru asistenții locali (salariu brut pentru angajați sau onorarii fără luarea în calcul a TVA pentru prestatorii persoane fizice) nu poate depăși, ca medie lunară, următoarele plafoane pentru un program de lucru cu normă întreagă: 2.928 euro, adică echivalentul a 13.597 lei, conform unei informații publicate în ianuarie 2018 pe site-ul Parlamentului European.

Edi Ciocnitu - asistent stagiar

Ca asistent stagiar al Gabrielei Zoană îl găsim și pe Dumitru Eduard Ciocnitu, directorul General de la Regia de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Argeș.
De asistenți locali sau stagiari se ocupă agenți de plată calificați, care garantează aplicarea măsurilor corespunzătoare în materie de impozite și securitate socială. Agent de plată al deputatului european Gabriela Zoană este societatea deținută de expertul contabil Ionela-Daniela Spînu. Numele acesteia este legat, în mod indirect, de dosarul de evaziune fiscală al omului de afaceri George Dumitrescu, zis și „George Hoțu”. Ionela-Daniela Spînu apare în dosarul cunoscut sub numele „Amfora” ca martor propus de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Aceasta s-a ocupat pentru o perioadă de timp și de contabilitatea societăţii Amfora Plus Trading. Iar în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Argeș apar și câteva date incendiare, contabila fiind chiar fosta amantă a lui George Dumitrescu.

Peste 24.000 euro - pachetul bugetar stabilit pe lună pentru asistenții europarlamentarilor

Conform informațiilor furnizate pe site-ul Parlamentului European, deputații europeni își pot alege asistenții în limita unui pachet bugetar stabilit de Parlament. În 2017, suma maximă lunară disponibilă pentru toate costurile este de 24.164 euro pentru fiecare deputat. Aceste fonduri nu se plătesc deputatului direct. Deputații pot alege mai multe tipuri de asistenți:
- asistenții acreditați, care își desfășoară activitatea la Bruxelles (sau Luxemburg/Strasbourg) și sunt încadrați în mod direct de administrația Parlamentului, în conformitate cu condițiile pentru angajarea personalului temporar din instituțiile UE. Deputații pot angaja trei asistenți acreditați (în anumite condiții - patru). Minimum un sfert din bugetul total este rezervat pentru asistenții acreditați.
- de asistenții care își desfășoară activitatea în statele membre (asistenți locali) din care provin deputații se ocupă agenți de plată calificați, care garantează aplicarea măsurilor corespunzătoare în materie de impozite și securitate socială. Până la 75% din bugetul total poate fi utilizat pentru acești asistenți locali. Până la un sfert din acest buget total poate fi folosit pentru servicii oferite de prestatori de servicii aleși de deputat, cum ar fi solicitarea unui studiu de specialitate privind un anumit subiect. Costul total al asistenților locali, furnizorilor de servicii și stagiarilor nu poate fi mai mare de 75% din suma totală disponibilă pentru asistenți.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea