Se apropie Rapsodia Păstorească, la Corbi

Duminica viitoare, pe  27 mai, la Corbi va avea loc cea de-a 48-a ediție a festivalului național ”Rapsodia Păstorească”. Evenimentul va fi organizat de Primărie şi Consiliul Local, fiind una dintre sărbătorile ce se bucură de o participare spectaculoasă, turiștii venind din colțurile cele mai îndepărtate ale țării și din întreaga Europă pentru a vedea pe viu tradiția transhumanței.

Sărbătoarea va începe, așadar, cu vestita paradă a costumelor populare, eroii fiind nimeni alții decât ansamblurile care vor dansa și cânta.
Pe scena de la „Chilii” vor fi sărbătorite familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, şi, de asemenea, vor fi premiaţi participanţii cu cele mai frumoase animale de către Asociaţia „Corbii de Piatră“. Tot aici, va fi organizată şi o expoziţie cu cele mai frumoase animale din localitate. Sărbătoarea este programată pentru a se desfășura cu multă voie bună, fiind invitate mai multe ansambluri folclorice din judeţele: Argeş, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Olt.

 

Invitați speciali, reprezentanții Primăriei Baimaclia, din Republica Moldova, localitate înfrățită cu Corbi

Invitați speciali vor fi frații de peste Prut ai comunității din Corbi, în frunte cu primarul Anatoli Doibani. Înfrățirea celor două localități a avut loc în urmă cu numai două luni, ocazie cu care o generoasă delegație din Republica Moldova s-a deplasat la Corbi, primirea fiind una foarte călduroasă.
Primarul Virgil Baciu: ”Evident, anul acesta vom dedica evenimentul, așa cum vom dedica toate manifestările culturale – Marii Uniri, sărbătoririi a 100 de ani de la unul dintre cele mai mărețe momente din istoria noastră. Avem și nume sonore dintre artiști, în afara celebrelor ansambluri, și anume Ionuț Landa și Nelu Albu. Nu vor lipsi nici concursul de ovine și premierea celor mai destoinici ciobani de către Asociația Crescătorilor din Corbi și nici acordarea diplomelor de fidelitate cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie - un model de urmat pentru generații”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea