Ministerul Mediului supraveghează situația deșeurilor de la Ștefănești

# Nereguli descoperite la o altă societate ce desfășoară activități de colectare a deșeurilor nepericuloase

Ministerul Mediului s-a autosesizat față de situaţia îngrijorătoare a deşeurilor depozitate direct pe pământ în zona Gării Florica din Ştefăneşti. La începutul lunii mai, din dispoziția viceprim-ministrului Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, o echipă comună de control, formată din comisari ai Gărzii Naționale de Mediu (GNM) – Comisariatul General și reprezentanți ai Corpului de Control al Ministrului, s-a deplasat în localitatea Ștefănești pentru a verifica dacă au fost îndeplinite măsurile dispuse Societății Comerciale CXA ECO PLAST CLEAR SRL cu ocazia controalelor precedente.

Reamintim că societatea condusă de  Adelin Năstăsescu a fost amendată cu 200.000 lei de comisarii GNM, în data de 19 februarie 2018, pentru nerespectarea prevederilor din Autorizația de Mediu, respectiv pentru desfășurarea activității de colectare deșeuri pe o suprafață mai mare decât cea autorizată. Totodată, conform legislației incidente, Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a emis notificare prealabilă în vederea suspendării Autorizației de Mediu.
Cu ocazia verificărilor, echipa de control a constatat că măsurile dispuse în urma neconformităților constatate au fost îndeplinite de către societatea în cauză și a notificat Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș cu privire la acest aspect. APM Argeș a luat act de realizarea măsurilor, astfel încât dispoziția de suspendare a Autorizației a fost anulată. Conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Mediului, pe 9 mai, echipa comună de control s-a deplasat din nou la fața locului, pentru a efectua încă o verificare, prilej cu care s-a constatat că activitatea societății se desfășoară în conformitate cu prevederile Autorizației de Mediu.

Amendă de 60.000 de lei pentru depășirea spațiului autorizat

„În contextul verificărilor efectuate, au fost constatate nereguli la societatea GREEN PLAST COLECT SRL, aflată în vecinătate. La data controlului, acest agent economic desfășura activități de colectare/manipulare/depozitare deșeuri nepericuloase depășind spațiul autorizat din punct de vedere al protecției mediului. Drept urmare, societatea a fost amendată cu 60.000 lei. Precizăm că SC GREEN PLAST COLECT SRL a fost verificată și cu ocazia controalelor precedente, însă nu au fost constatate nereguli la datele respective”, se arată în comunicatul Ministerului Mediului.
De altfel, la Ștefănești, comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor continua monitorizarea în teren a activității tuturor operatorilor.
De menționat că, în urma acțiunilor efectuate în această perioadă, reprezentanții Corpului de Control al Ministrului au ridicat documente specifice domeniului de competență, urmând ca acestea să fie analizate și, în funcție de gravitatea faptelor constatate, rezultatele controlului să fie transmise tuturor instituțiilor abilitate pentru adoptarea măsurilor legale ce se vor impune.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea