Comuna Cotmeana se află în plin proces de dezvoltare

# Aproape o treime din investiţii sunt provenite din fonduri europene. Prioritatea numărul unu pentru edilul comunei Cotmeana, Ionel Vişan, încă de când a preluat mandatul de primar, a fost dezvoltarea infrastructurii  comunei. Ionel Vişan face parte din puţinii primari din judeţ care, pentru dezvoltarea comunei, a muncit  pentru atragerea de fonduri europene. Cu toţii ştim că atragerea fondurilor europene presupune multe ore de muncă, bătaie de cap, alegerea unei echipe profesioniste pentru ca aceste proiecte să devină eligibile, legislaţia pentru accesarea acestor bani europeni fiind foarte stufoasă.
În momentul de faţă au început lucrările ce ţin de proiectul pentru dezvoltare rurală, mai exact pe măsura 322, proiect ce constă în alimentare cu apă, introducere canalizare şi asfaltare, toate aceste lucrări se vor întinde pe un tronson de 6 km, cuprinzând satele Costeşti şi Dealul Pădurii.
Tot în faza de execuţie a lucrărilor se află şi şcoala din Cotmeana, aceasta fiind o construcţie nouă, în locul celei vechi care  fost dărâmată. Nici această lucrare nu este făcută numai cu fonduri proprii, fiind cofinanţată printr-un proiect cu Banca Mondială. Desigur, şi la acest proiect s-a muncit luni întregi pentru ca el să fie eligibil. Potrivit domnului primar, această şcoală ar putea fi dată în folosinţă la începutul lunii noiembrie.
Un alt proiect depus la Ministerul Dezvoltării,  şi acesta aprobat, este pentru asfaltarea a 4 km de drum comunal, urmând ca în următoarea perioadă să înceapă şi execuţia lucrărilor. Toate aceste investiţii reprezintă doar o parte din proiectele câştigate de edilul comunei, Ionel Vişan, împreună cu echipa sa, investiţii ce reprezintă rodul muncii lor. Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea