Performanță în scaunul cu rotile!

# Alexandru Crăciun, primul și al doilea loc la un turneu internațional de tenis în Turcia

Un nou rezultat notabil pentru Alexandru Flavian Crăciun, tânărul din Argeș care face tenis de  performanță, fiind imobilizat în scaunul cu rotile. Între 10-14 mai, acesta a luat parte, în Turcia, la un nou turneu internațional de tenis de câmp în scaun cu rotile, Kemer Turkuaz Open. Alexandru Crăciun a obținut locul doi la simplu și primul loc la dublu. În finala de la simplu, Alexandru, favoritul număr 2 al turneului, a pierdut în două seturi (2-6, 2-6) împotriva olandezului Niels Vink, partenerul său de la dublu. În urma rezultatelor pozitive obținute la turneul din Turcia, tânărul a mulțumit lui Sally Wood-Lamont, preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic Român pentru sprijinul acordat în participarea la turneu.

Se apropie a II-a ediție a  turneului de tenis în scaun cu rotile „BRD Argeș Open”

Alexandru este un exemplu de ambiţie, voinţă şi determinare, iar acest lucru este observat și prin implicarea sa pentru practicarea sportului în rândul persoanelor cu dizabilităţi. În prezent, el se află pe poziția 62 în tenisul mondial paralimpic la categoria QUAD, fiind singurul român care participă la această categorie. Are la activ peste 30 de turnee internaţionale şi, în 2017, a câştigat Turneul Internaţional de Tennis Sirius Open Zagreb, din Croaţia.
Alexandru Crăciun este și organizatorul turneului internațional de tenis de câmp în scaun de rotile „BRD ARGES OPEN – Wheelchair Tennis”. Ajuns la ediția a II-a, acesta este un eveniment sportiv dedicat tenismenilor paralimpici și se va desfășura la Bascov, între 1-5 august. Competiția se află sub patronajul Federației Române de Tenis și al Federației Internaționale de Tenis. La evenimentul din Bascov din acest sunt așteptați 40 tenismeni în scaun rulant din întreaga lume. Prima ediție a evenimentului s-a desfășurat în 2017, tot la Bascov, la Tenis Club As Pitesti,  și s-a dovedit a fi un real succes. 
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea