Investiție spectaculoasă a celor doi asociați de la Macro: 1,5 milioane de euro în ferma de la Costești

# Se mai așteaptă doar avizele de la Mediu pentru darea în folosință a noii ferme

Complexul de creştere a porcinelor Macro Suin din Costeşti, Argeş, un business deţinut de antreprenorii Mihai Cîrstea şi Cătălin Ene, a investit anul trecut 1,5 mil. euro în creşterea capacităţii fermei cu circa 40% şi în modernizarea abatorului, investiţii realizate din bani proprii. În ferma de porci sunt în permanenţă în jur de 27.500 de capete de porcine.
S.C. MACRO SUIN S.A. a preluat tradiția firmei mamă, Avicola Costești, care, timp de 47 ani, a reprezentat un nume important pentru zootehnia din jud Argeș. Pentru că unitatea a funcționat inițial că o fermă de păsări, a purtat numele de “Avicola”.
Acționarul majoritar care deține peste 99% din acțiuni este SC Macro SRL, societate deținută în procente egale de oamenii de afaceri argeșeni Cătălin Ene și Mihai Sorin Cîrstea. Aceștia au și calitatea de administratori ai societății.
După preluarea de către grupul Macro (în anul 1999), unitatea a fost reconceputa pentru a deveni ceea ce astăzi este: Complexul pentru Producția și Creșterea Suinelor – MACRO SUIN, complex integrat care, înglobează toate etapele de producție și creștere a suinelor (selecție, monta, gestație, creștere și porc gras).
”În martie 2017 am finalizat costrucţia noilor locuri de cazare porcine, însă ca să pot da drumul la producţie, trebuie ca cei de la Mediu să reavizeze toată ferma, ceea ce durează între 3 şi 5 luni. Deşi construcţia e gata din martie, nici până acum nu ne putem folosi de investiţie. Durează foarte mult“, a spus Cătălin Ene, adminis¬tratorul Macro Suin.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea