După zeci de ani de aşteptare, Cinematograful Bucureşti a oferit primele proiecţii de film

# Pe 3 iunie, cu ocazia proiecției filmului „Dublu” va fi prezentă la Pitești și regizoarea Catrinel Dănăiață

Chiar în ziua în care Piteştiul şi-a sărbătorit cei 630 de ani de atestare documentară, Cinematograful Bucureşti s-a redeschis. Evenimentul a fost unul fastuos, cu tăiere de panglică, şampanie pusă la rece şi proiecţii de film.

Expoziţie şi două proiecţii - la inaugurare

Inaugurarea Cinematografului Bucureşti a adus o expoziţie, dar şi două proiecţii.  În holul de la intrarea în Centrul Multifuncţional a fost deschisă o expoziţie realizată de Agerpres, „România: Evoluţie“. Expoziţia de fotografie România: Evoluţie - 100 ani cuprinde imagini din arhiva istorică a agenţiei Agerpres, cele mai bune imagini realizate în ultimii ani de către fotoreporterii AGERPRES, dar şi imagini din arhiva agenţiei de presă Associated Press, care înfăţişează personalităţi precum Nadia Comăneci, Eugen Ionesco, George Enescu, Regele Mihai I, Regele Ferdinand I şi Regina Maria.
Prima proiecţie a fost reprezentată de un documentar: „Marea Unire. România, la 100 de ani. Istoria unui popor“. Filmul documentar este o producţie Agerpres, fiind realizat de Marilena Stănescu. Documentarul prezintă atât momentul Marii Uniri, pus în contextul internaţional, dar evaluat şi de fiecare individ care are legătură cu ce s-a întâmplat în 1918. România, la 100 de ani, înseamnă şi suferinţa celor care au fost despărţiţi de familiilor lor şi deportaţi.
Cireaşa de pe tort a fost reprezentată de proiecţia filmului Bacalaureat, film în regia celebrului Cristian Mungiu, cu actorii Adrian Titieni şi Lia Bugnar - în rolurile principale. La ambele proiecţii, intrarea a fost liberă, iar publicul a profitat de acest lucru. Dacă la documentar au fost persoane de ordinul zecilor, la film au fost aproximativ 100 de persoane.

Adrian Titieni şi Lia Bugnar - la Piteşti

Proiecţia filmului Bacalaureat, în regia lui Cristian Mungiu a adus şi o premieră. La Piteşti au venit special actorii Adrian Titieni şi Lia Bugnar. Aceştia au urmărit filmul alături de spectatori, iar la final au dialogat cu persoanele din sală. Pelicula „Bacalaureat”, regizată de Cristian Mungiu, a primit premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, la gala organizată de Societatea naţională a criticilor de film (National Society of Film Critics- NSFC) din SUA
“Este o bucurie să revin la Piteşti. În ultima perioadă am venit cam des. Am mai avut ceva spectacole, iar acum mă aflu la acest film. Mă bucur să văd un nou lăcaş pe harta cinematografiei şi mă bucur să văd că există public încă de la inaugurare. Este un film în care am pus suflet, m-am regăsit în personaj şi am încercat să îmi duc misiunea la bun final. Pentru Cinematograful inaugurat aici am doar cuvinte de laudă, îi doresc succes, sper să promoveze cât mai mult filmul şi actorii româneşti şi îmi doresc să mai vin aici” a spus actorul Adrian Titieni, cel care în film joacă rolul unui tată care ar face orice pentru a-şi vedea fiica la studii în străinătate. “Am venit cu mare plăcere la Piteşti. Îmi amintesc că în trecut am avut chiar un prieten de aici, aşadar am amintiri frumoase. A fost o bucurie să evoluez în acest film, să joc alături de fostul meu profesor, domnul Titieni. Cu siguranţă ne vom reîntâlni la cinematograful de aici, mai ales că din modul în care observ că stau lucrurile, sigur treaba va merge” a spus şi actriţa Lia Bugnar.

Consiliul Local a aprobat preţul biletelor

Imediat, în şedinţa de Consiliu Local s-a aprobat şi preţurile biletelor de la Cinematograful Bucureşti. Consilierii locali au supus la vot propunerea de pe ordinea de zi, iar preţurile de intrare la film sunt unele mai mult decât rezonabile. Aşadar, preţurile biletelor vor fi următoarele:
• 6 lei pentru un film de categoria A;
• 8 lei pentru categoria B;
• 10 lei pentru categoria C;
• 12 lei pentru categoria D.

Pentru grupuri şcolare, preţul va fi de 3 lei de persoană. Studenţii, pensionarii, şomerii şi persoanele cu handicap vor avea reducere 50% din tarifele amintite mai sus. De asemenea, elevii vor beneficia de o reducere de 75% la accesul la filme, cu excepţia celor educative la care tariful este fix (3 lei de persoană). Pentru Cetăţenii de Onoare ai Piteştiului sau persoanele cu handicap grav, accesul va fi gratuit. Tarifele sunt valabile pentru perioada 1 iunie - 31 decembrie 2018. Preţurile sunt unele dintre cele mai mici din Piteşti, la momentul actual. În Piteşti mai există alte trei cinematografe: două private şi unul de stat. Dacă la cinematografele private, preţurile depăşesc lejer 15 lei - în funcţie de zi, respectiv oră, la celălalt cinematograf - Papaiani - preţurile pornesc de la 8 lei şi ajung până la 10 lei.

Noi filme, în fiecare weekend, la Cinematograf

Proiecţiile - inclusiv 3D - vor avea loc în aceeaşi sală în care Filarmonica îşi susţine spectacolele. Centrul Multifuncţional a fost realizat jumătate cu bani de la bugetul local, jumătate cu bani europeni, pe locul fostului cinematograf „Bucureşti”.
Una dintre condiţii a fost ca, pe lângă spectacolele Filarmonicii, să ruleze şi filme în noul sediu. Pentru început, filmele vor fi difuzate sâmbăta şi duminică. Pe viitor, cel mai probabil vor rula filme şi în cursul săptămânii, în special pentru elevi. Astfel, sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 18.00, va rula la Cinematograf București filmul „A second chance”, iar duminică, 3 iunie, tot de la ora 18.00, filmul „Dublu”, din 2016, regizat de Catrinel Dănăiață. Cu această ocazie, va fi prezentă la Cinematograful București, pe 3 iunie, și regizoarea Catrinel Dănăiață.

Cinematograful Bucureşti - schimbat din temelii

De când a fost preluat de Primăria Piteşti şi modernizat din fonduri europene, Cinematograful Bucureşti a fost schimbat din temelii. Aşadar,  proiectul a presupus:
- reamenajarea şi mărirea scenei, asigurarea condiţiilor de acustică pentru susţinerea  concertelor de către Filarmonica Piteşti;
- mansardarea clădirii şi crearea unei săli multifuncţionale pentru organizarea de expoziţii, conferinţe, simpozioane etc;
- păstrarea activităţii de vizionare a filmelor într-un spaţiu modern amenajat;
- crearea de spaţii conexe noilor funcţionalităţi: birouri, vestiare, sală de repetiţie, grupuri sanitare, noi fluxuri de circulaţie;
- extinderi la nivelul parterului, pe cele două laterale;
- la etaj, placa peste cele două extinderi se va continua în consolă pe laterale şi în partea posterioară pentru asigurarea unor noi fluxuri de circulaţie pentru spaţiile nou create;
- realizarea unei şarpante noi, din ferme de lemn curbe.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea