Un nou dosar de proxenetism! Argeșeni, patroni de bordeluri în Anglia

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea DIICOT, au desfășurat, săptămâna trecută, 15 percheziții domiciliare, la locuințele membrilor unei grupări infracționale, bănuiți de proxenetism. În Argeș s-au desfășurat percheziții în Leordeni și Pitești. Este a patra acţiune de amploare a poliţiştilor, în ultimii ani, în privința cazurilor de proxenetism, fiind aduse în spatele gratiilor tot atâtea grupuri de proxeneţi. Reamintim că au fost destructurate reţele importante care acţionau în zonele Câmpulung, Curtea de Argeş şi Piteşti.

Cinci persoane reţinute 30 de zile

Perchezițiile au fost desfășurate în  județele Argeș, Galați, Dolj, Iași, Dâmbovița și Ilfov, la locuințele a 18 persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.
În județul Argeș au fost efectuate 8 percheziții în Leordeni și Pitești. Proxeneții aveau bordeluri în afara țării și racolau fete din România. Persoanele bănuite de proxenetism, înrudite între ele, au mai fost cercetate în anul 2007 pentru același tip de fapte. 50 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești pentru audieri, într-un dosar de proxenetism. Inițial, şase persoane, toate din Argeş, au fost reţinute: doi barbaţi din Leordeni, de 38 şi 42 de ani, trei piteşteni, de 24, 24 şi 29 de ani, dar şi o femeie, în vârstă de 44 de ani, din Piteşti. Dintre reţinuţi, trei fac parte din Clanul Oancea.
Cu excepția unuia dintre argeșeni, proxeneții reținuti în urma perchezitiilor rau rămas în arest pentru 30 de zile. Cel care a scapat de arest, este cercetat sub control judiciar.
”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ - DIICOT ST Piteşti. În baza art.226 C.proc.pen. rap la art.223 alin 2 C.proc.pen. dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.05.2018 până la data de 29.06.2018 inclusiv, a inculpaţilor:
1. Oancea Eduard Romulus zis  Bibi.
2. Oancea Constantin zis Mugurel.
3. Constantinescu Amalia Daniela.
4. Oancea Adonis Cubilias.
5. Cozma Justinian zis GRASU.
Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare / comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu astăzi, 31.05.2018 ora 17,10, la Tribunalul Argeş - Secţia Penală”, se arată în hotărârea instanței .

Clan renumit - în atenţia oamenilor legii

Cei vizaţi sunt unii dintre membrii ai unui renumit clan din Ştrand şi Popa Şapcă , cunoscut pentru comiterea de infracţiuni de trafic de minori în urmă mai bine de zece ani. În anul 2007, în urma unor descinderi au fost reţinuţi mai mulţi membrii ai aceleiaşi familii. Procesul s-a încheiat în anul 2011, atunci când instanţa a dispus pedepse de la 4 la 13 ani pentru inculpaţi, unul avînd de executat în total 16 ani, după ce i s-a adăugat o altă pedeapsă dintr-un alt dosar. Astfel, au ajuns în închisoare mamă, tată, fiu, nepot etc.
Anchetatorii au stabilit însă că o parte dintre cei condamnaţi au continuat că comită aceleaşi fapte, ajungîndu-se la întocmirea unui nou dosar penal pe numele lor. Cu timpul afacerea lor s-a dezvoltat într-atât încât au devenit patronii a 10 bordeluri, în comitatul Kent, din Anglia, la Maidstone. Acolo erau obligate să se prostitueze zeci de românce, spun anchetatorii, pînă în prezent fiind depistate 22 de victime, calculul fiind făcut din anul 2015. Numărul lor ar putea creşte, pe măsură ce ancheta continuă.
De asemenea, s-a stabilit că unul dintre membrii clanului îşi conducea afacerea chiar din penitenciar. Una dintre suspecte, din dosarul de prostituţie instrumentat de procurorii DIICOT, responsabilă cu supravegherea prostituatelor din Anglia, a fost interceptată în timp ce îl suna zilnic pe liderul grupării, în penitenciar, raportându-i cum a decurs ziua de muncă pentru fete sau dacă au fost incidente. M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea