Cinci mașini ale proxeneților din Curtea de Argeș urmează a fi scoase la licitație

# Cel mai scump autoturism din cele cinci este un Porsche Panamera, cu o valoare de circa 36.000 euro # Procurorii cer în instanță valorificarea bunurilor sechestrate a altor 15 suspecți de proxenetism # Doar doi dintre cei 24 de suspecți au încheiat acord de recunoaștere a vinovăției

După aproape un an de la perchezițiile și primele rețineri din dosarul proxeneților de la Curtea de Argeș nu a fost trimis în judecată nici un inculpat, dar cercetările procurorilor se apropie de final. Doi dintre cei 24 de suspecți de proxenetism din Curtea de Argeș sau din localitățile limitrofe au încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.
În afară de persoanele acuzate de proxenetism, în același dosar mai sunt cercetate pentru infracțiunea de mărturie mincinoasă alte zeci de persoane, cunoștințe sau rude ale suspectilor. Cert este că o parte dintre cei acuzați de proxenetism și-au dat acordul pentru a li se valorifica bunurile mobile. Astfel se face că cinci autoturisme urmează a fi scoase la licitație, în perioada următoare, de către Agenția Națională de Administrare a Bunurilor  Indisponibilizate (ANABI).
„Sunt cinci autoturisme unde avem acordul proprietarului și acolo s-a dispus valorificarea lor anticipată. Pentru celelalte autoturisme unde nu există acordul proprietarului am sesizat Tribunalul Argeș pentru a se dispune valorificarea. Sunt două variante: când este acordul proprietarului se poate valorifica prin ordonanța procurorului, iar când nu există acordul proprietarului, și există pericolul de degradare a bunurilor respective sau conservarea lor presupune costuri prea mari, atunci se dispune valorificarea lor de judecătorul de drepturi şi libertăţi. Dacă persoana respectivă va fi achitată, atunci el va primi contravaloarea autoturismului”, ne-a precizat prim procurorul Parchetului Tribunalului Argeș, Mariuș Ștefan.

Unul dintre autoturismele proxeneților, scoase la licitație, valorează 36.000 de euro

Pe 4 iulie 2017, poliţiştii au destructurat o grupare de proxenetism, din Curtea de Argeş. Suspecţii ar fi acționat prin metoda „Loverboy”, fiind racolate peste 40 de tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia în state ale Uniunii Europene. Suspecţii păcăleau victimele creându-le aparenţa unei relaţii intime şi ajungeau până la promisiunea de a se căsători și a întemeia o familie cu acestea. După descinderi, oamenii legii au ridicat sume importante de bani, fiind găsiţi aproximativ 180.000 lei, peste 50.000 euro, lire sterline, dolari etc., 250 grame bijuterii din aur. Au fost ridicate 27 de autoturisme ce aparţin suspecţilor. Dintre acestea, cinci autoturisme urmează a fi scoase la licitație de ANABI pentru valorificarea lor de către procurori. Printre ele și un Porsche Panamera din 2012 de circa 36.000 euro.

15 proxeneți s-au opus valorificării bunurilor sechestrate

De asemenea, procurorii doresc valorificarea anticipată și la celelalte autoturisme ale suspecților, dar aceștia se opun. În acest caz a fost deschis un dosar la Tribunalul Argeș, obiectul cauzei fiind valorificarea bunurilor sechestrate. Primul termen al dosarului este pe 6 iunie, în dosar existând 15 părți. Dacă judecătorul va admite acțiunea, atunci urmează a fi scoase la licitație toate autoturismele suspecților.
Reamintim că prejudiciul dosarului se ridică la peste 1.000.000 de euro. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea