Europarlamentarul Victor Boştinaru a participat la Confarinţa de Presă a C.J. Argeş

# Victor Boştinaru:  „Ce subminare  a economiei mai mare poate fi decât  să pierdem 10 miliarde de euro? Victor Boştinaru, europarlamentar PSD de Argeş, a fost invitat de Constantin Nicolescu la conferinţa de săptămâna trecută a Consiliului Judeţean. Europarlamentarul a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene. „Deşi auzim şi vedem pe toate canalele

media că guvernul are ca prioritate absorbţia de fonduri europene, realitatea esta că la momentul actual România a atras doar 3,4% din fondurile structurale şi de coeziune”, a spus Victor Boştinaru. Acesta atrage atenţia că anul 2013 este anul de vârf al plăţilor, plăţi ce depăşesc 4 miliarde de euro şi este foarte greu de prevăzut cum vom face faţă. Uniunea Europeană crede că trebuie să creştem de 20 de ori puterea de absorbţie. Preşedintele Curţii Europene, în scrisoarea din 23.06.2011, spune că CE rămâne extrem de preocupată în ce priveşte procentul exrem de mic al fondurilor atrase de România, procent care abia a atins 3%. Europarlamentarul Victor Boştinaru ne-a relatat câteva discuţii cu colegi din conducerea Parlamentului European care sunt foarte îngrijoraţi de situaţia în care se află România acum. Iată doar câteva păreri:
„Ce credeţi că am mai putea face pentru ţara dumneavostră, pentru că ideile nostre s-au cam epuizat?”
„România este contributor absolut. Tendinţa ar trebui să fie inversă. Voi plătiţi prosperitatea ţărilor din UE şi ar trebui să fie exact invers.” „Nu înţeleg cum România îşi poate permite să piardă 10 miliarde de euro!” România contribuie anual cu 1,3 miliarde euro şi la momentul actual nu a preluat nici 50% din cât a contribuit. Curtea Europeană şi Banca Mondială au oferit finanţare pentru a pregăti experţi. Până acum nu s-a dat un răspuns nici la acest lucru. Radu Berceanu, din spusele europarlamentarului, vreme de 2 ani nu a dat un răspuns ofertei de finaţare pentru pregătirea de specialişti, iar acum Ministerul Transporturilor a atras doar 0,6% din banii europeni. Ca şi cum nu ar fi fost destul de neagră situaţia, Victor Boştinaru a tras o concluzie: „Ce subminare a economiei mai mare poate fi decât să pierdem 10 miliarde de euro? România riscă să se confrunte cu suspendări de plăţi. România îşi va consolida locul de periferie economică.”
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea