Omul de afaceri Ion Lazăr: „Cer 1 milion de euro pentru prejudicii morale și de imagine”

# Dosarul de șantaj „Atac de Argeș”, în pronunțare!

Dosarul în care directorul publicaţiei „Atac de Argeş”, Florin Paraschivescu, este acuzat de şantaj a rămas în pronunțare. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au cerut trei ani de închisoare cu executare pentru fiecare din cele șase infracțiuni de șantaj pentru care a fost acuzat Paraschivescu.

Directorul publicaţiei „Atac de Argeș”, Florin Paraschivescu, este cercetat pentru şantaj, fiind acuzat că a cerut bani unor oameni de afaceri şi primari din Argeș pentru a nu publica materiale despre ei. La termenul din 6 iunie, de la Judecătoria Pitești, s-au prezentat și ultimele două părți civile care nu au fost audiate de judecător Ion Lazăr, patronul Internațional Lazăr Company, și Argentina Culcuș, consilier local la Mioveni. Ion Lazăr a fost adus la instanță cu mandat de aducere. De altfel, acesta și-a cerut scuze că nu s-a prezentat până acum pentru a fi audiat precizând că este foarte ocupat, fiind plecat din țară cu afaceri.

Ion Lazăr: „O să donez banii câștigați din acest proces la spitale”

Ion Lazăr a depus plângere împotriva directorului publicaţiei „Atac de Argeş” după ce a aflat că Florin Paraschivescu a fost reținut de către poliție. Omul de afaceri a cerut inculpatului daune de 1 milion de euro. „Primul contact cu inculpatul l-am avut în 2010, acesta m-a contactat telefonic și mi-a reproșat că m-am purtat urât cu o colegă a lui. (…) În urmă cu 2-3 ani m-a sunat din nou și am făcut legătura cu evenimentul din 2010, când între mine și el a avut un schimb mai dur de replici. Eu i-am spus să fiu lăsat în pace. Ulterior au apărut articole negative la adresa mea. Am suferit prejudicii de imagine și morale ca urmare a articolelor publicate de inculpat. M-am prezentat de bună voie la organele de urmărire penală și am depus plângere împotriva lui când am auzit că a fost reținut. Solicit să fiu despăgubit cu suma de 1 milion de euro pentru prejudicii morale și de imagine. Banii o să fie donați la spitale sau unei instituții pentru protecția copiilor cu dizabilități”, a precizat omul de afaceri Ion Lazăr.

Argentina Culcuș: „Inculpatul mi-a spus că i s-a solicitat de alte persoane să pornească o campanie de denigrare la adresa mea”

Și Argentina Culcuș, consilier local la Mioveni, s-a prezentat la ultimul termen al procesului lui Paraschivescu. Aceasta a cerut daune morale de 10.000 de lei, sumă pe care o va dona. „În 2015, când eram directorul Centrului Cultural Mioveni, reprezentantul ziarului Atac de Argeș mi-a adus o mapă care cuprindea un contract în alb pe care eu trebuia să îl semnez și mai multe articole negative la adresa mea, nereale, cum că aș fi avut relații cu diverse persoane. Am mers la organele penale și am depus plângere. Ulterior l-am sunat pe inculpatul Paraschivescu și i-am atras atenția că ceea ce face nu este bine. Inculpatul mi-a spus că știe că lucrurile publicate nu sunt adevărate dar că i s-a solicitat de alte persoane să pornească o campanie de denigrare la adresa mea. Cer daune morale de 10.000 de lei pe care doresc să îi donez”, a precizat Argentina Culcuș.

Florin Paraschivescu: „Am încredere deplină în justiția română”

După audirea acestora, judecătorul a dispus închisă cercetarea judecătorească. Ultimul cuvânt i-a aparținut inculpatului: „Am încredere deplină în justiția română”, a precizat Florin Paraschivescu.
În dosar au calitatea de parte vătămată şi, totodată, de parte civilă, primarul Ion Dumitru de la Albota, Argentina Culcuş, fosta șefă de la Centrul Cultural Mioveni, omul de afaceri Benone Lazăr, Ion Georgescu, primarul de la Mioveni, respectiv Alin Nicolaină. De asemenea Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov, este doar parte vătămată în dosar.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea