Rocadă în politica argeșeană! ALDE Argeș a luat locul PNL-ului cu un senator și un deputat

# O interpelare și trei luări de cuvânt – activitatea parlamentară a lui Iani Popa în acest mandat
Deși cu mandat de senator obținut pe listele PNL, Ion Popa nu a mai suportat trecerea în linie moartă în cadrul partidului și a căutat o altă formațiune politică în care, pe viitor, șansele sale în politică să nu fie „blocate” așa cum s-a întâmplat la liberali. Astfel, senatorul Ion „Iani” Popa, fost preşedinte al PNL Argeş, a anunţat în plenul camerei superioare a Parlamentului, că trece la grupul ALDE.

PNL Argeș i-a urat lui Iani Popa „drum bun alături de socialiști”

Iani Popa a beneficiat din plin de-a lungul anilor de PNL, fiind subprefect, prefect, senator, lider de grup în Parlament, chestor și preşedinte de filială judeţeană. Când ușa partidului spre funcții i-a fost închisă, Iani Popa a ales să plece. Fostul său partid i-a transmis, cu această ocazie, „drum bun alături de socialiști”. „PNL Argeş nu a obţinut nicio victorie notabilă în mandatul său, iar în ultimele luni domnul Popa a fost doar o prezenţă fantomatică în viaţa Partidului Naţional Liberal. Prin urmare, nu este nicio pierdere în plecarea domnului senator Popa. Drum bun alături de socialişti, Ion Popa!”, se arată într-un comunicat emis de PNL Argeș.
De altfel, Iani Popa a precizat, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare, motivele care au stat la baza deciziei sale de a părăsi PNL. „Oamenii care au muncit în campanii, devotați ideilor liberale, nu mai sunt băgați în seamă, în schimb, trădătorii sunt promovați și apreciați.
Trist, dar aceasta este noua strategie de conducere a Partidului Național Liberal care, în loc să promoveze competența și bunul-simț, este măcinat de orgolii interne, inclusiv în Argeș”, a precizat, printre altele, senatorul Ion Popa.

O interpelare și trei luări de cuvânt – activitatea parlamentară a lui Iani Popa

În acest mandat, senatorul Iani Popa nu a impresionat mai deloc prin activitatea parlamentară întreprinsă până în acest moment. Parlamentarul are doar trei luări de cuvânt în Plenul Senatului, dintre care una în momentul depunerii jurământului, o singură interpelare, care a fost făcută la sfârșitul anului 2017 fiind legată de situația deșeurilor de pe fosta platformă ARO din Câmpulung, șapte moțiuni și 31 de inițiative legislative.
După rezultatele catastrofale de la alegerile parlamentare din decembrie 2016, când s-a ales cu un nou mandat de senator, Iani Popa și-a dat demisia totuși din funcția de președinte al PNL Argeș. În locul acestuia a fost ales președinte Adrian Miuțescu. Relațiile dintre cei doi nu au fost cele mai apropiate. Într-un interviu acordat pentru „Atitudine în Argeș”, Miuțescu a făcut o comparație între cei doi parlamentari liberali din Argeș, arătându-și în același timp nemulțumirea față de modul în care se implică Iani Popa în organizația județeană. „Nu pot să spun că suntem nemulțumiți de modul în care se comportă și cum ne reprezintă cei doi ca parlamentari. Aș face o diferențiere însă: domnul Bica este mult mai prezent și implicat în activitatea de partid și în ceea ce facem în Biroul Județean și în teritoriu, pe când implicarea domnului senator Popa la nivel județean este mai redusă și activează mai mult la nivel senatorial, național. Probabil că s-au provocat nemulțumiri la nivelul unor colegi, dar nu vreau să intru în detaliu pentru că sper că în timp lucrurile acestea să se rezolve”, preciza Adrian Miuțescu. Lucrurile nu s-au schimbat, iar Iani Popa chiar a plecat definitiv din partid.

În iunie, Iani Popa și-a actualizat declarația de avere

Conform declarației de avere depusă în Parlamentul României pe 6 iunie 2018, senatorul PNL Iani Popa deține două apartamente în Pitești, o casă în Șefănești, un teren agricol în Nucșoara de 2645 mp și două terenuri intravilane în Ștefănești de peste 2400 mp. Fiind un pasionat de ceasuri și bijuterii, senatorul Iani Popa deține bunuri în valoare de 20.000 euro. Are trei credite, unul de circa 20.000 euro, contractat în 2007 și scadent în 2027, altul deschis în 2016 și scadent în 2021 cu o valoare de circa 33.000 lei, iar alt credit redeschis în 2017, în valoare de 23.000 lei. În schimb, în declarația de avere nu apare că deține nici un autoturism.
Parlamentarul a împrumut cu 44.825 lei firma Buenaventura Company, unde este asociat și deține 50% din părți. De asemenea, are acţiuni la Bursa de Valori București (un număr de 10.362 titluri) cu o valoare totală la zi de 13.598 lei.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea