Donatorii de sânge nu vor mai fi recompensați

Lovitură pentru donatorii de sânge! România trebuie să se ralieze noilor cerinţe, respectate deja în celelalte ţări, iar astfel nu trebuie să mai ofere recompense pentru donarea de sânge. În țara noastră, situația donatorilor de sânge este una dramatică. Cifrele privind donarea de sânge sunt îngrijorătoare, nici măcar 2% dintre adulţii din România nu sunt donatori, în timp ce în Austria, 66% dintre adulţi fac acest gest.
Până acum însă, cei care donau sânge erau atrași cumva de stat. În prezent, donatorii primesc bonuri în valoare de 63 de lei, reducere la transportul în comun și o zi liberă de la locul de muncă. Toate aceste lucruri vor deveni însă istorie, până în 2020, spitalele româneşti trebuie să taie orice răsplată pentru donarea de sânge. Ne întrebăm însă, în situația actuală, cât de mult se va limita și procentul de 2% dintre adulții din România care donează sânge?
Din informațiile venite de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești, numărul donatorilor nu se află în creștere în ultima perioadă.
Așadar, în situații normale, numărul zilnic al donatorilor este de aproximativ 60 pe zi. Situații speciale privind numărul mare al donatorilor se înregistrează doar atunci când există cazuri speciale. A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea