O tânără regizoare strânge bani pentru filmul Experimentul Pitești

La Pitești, în cadrul Cinematografului București, Victoria Baltag s-a bucurat de succes. Tânăra regizoare a prezentat varianta brută regizorală a filmului Experimentul Pitești.
„Totul a pornit în 2011, atunci când făceam un master în cinematografie la Universitatea din Birmingham şi am aplicat la o şcoală de vară organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Acolo am cunoscut  prima oară ce au însemnat crimele comunismului în România. Deşi eram la al doilea master, nu cunoşteam nimic despre Experimentul Piteşti. Acolo am văzut pentru prima dată un documentar. Nu mi-a venit să cred că asemenea lucruri au putut să se întîmple la noi în ţară şi am pus foarte multe întrebări” – spune Victoria Baltag.
Apoi, tânăra regizoare a venit să vadă Închisoarea Pitești. „Am venit la Piteşti, să văd Închisoarea Piteşti iar trecătorii nu ştiau nici ei. Am considerat că este necesar să fac eu acest lucru dacă nimeni nu a făcut-o până acum. Ceea ce am realizat până acum este un film cu scene dure fiindcă am considerat că realitatea a fost dură şi trebuie să spunem lucrurilor pe nume” – mai spune Victoria Baltag.

Sprijin din partea Primăriei Pitești

Pentru realizarea filmului, pe lângă suma mare de bani pe care a investit-o până acum, Victoria Baltag mai are nevoie de 46.000 de euro.
„Filmul se bucură de susţinere din partea Primăriei Piteşti şi Primăriei din Iaşi. Deja de la Iași am primit undeva la 6.000 de euro, iar Primăria Pitești ne va oferi o sumă apropiată. Mai încercăm pe toate căile să obținem fonduri. Sunt şase campanii de strângere de fonduri. Am strâns puţin iar evenimentul de aici este unul de luare la cunoştinţă şi de colectare de fonduri pentru costurile post producţie. Filmul nu este gata având 68 de etape post producţie estimate la 4-6 luni. Mai avem nevoie de circa 46.000 Euro. Am scris şi preşedintelui României, ne-a răspuns şi din păcate, preşedinţia nu are fonduri pentru aşa ceva” – a încheiat Victoria Baltag.

Câteva date despre Victoria Baltag

Din februarie 2012, a realizat peste 40 de documentare și scurt-metraje, cu premii naționale și internaționale); în prezent este în post-producție cu primul film de lung-metraj despre Experimentul Pitești, și în dezvoltare cu reproducerea  ‘Tararira’, film pierdut al lui Benjamin Fundoianu (regizor român), care a realizat în Buenos Aires în 1936  un muzical-capodopera.
Victoria Baltag este  asistent universitar la University College London și doctorandă în istoria cinematografiei. A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea