Primarii și consilierii locali se plâng că rezultatele angajaților sunt sub salariile primite

# Au crescut salariile, nu și eficiența în administrație
Două administrații s-au plâns de faptul că salariile crescute nu au adus și eficiență în administrație. La Primăria Pitești, respectiv la Primăria Bârla au fost semnalate aceste lucruri. Totul a pornit după ce în subordinea Primăriei Pitești au fost majorate salariile la anumite servicii. Creșterile propuse și votate au fost de câte 15% pentru anumite categorii de personal.
Vehement în declarații a fost Cristian Gentea, consilier local și președintele PSD Pitești. Acesta a spus că încurajează creșterea salariilor persoanelor care chiar muncesc, însă nu este de acord cu cei care primesc mai mult decât merită.
”Eu știu că sunt multe salarii foarte mici în aceste instituții, mai ales comparativ cu cele din primărie și sunt mulți care chiar muncesc, iar eu am fost și sunt total de acord cu avansarea (așa cum procedez la mine la serviciu).
Mai ales că am mai făcut o indexare cu 25% și credeam că acum facem diferențiat. Mi s-a spus că, legal, nu se poate face evaluare! N-am mai auzit așa ceva! Eu am să votez aceste proiecte doar din respect pentru cei care muncesc. Am mai spus-o că toate creșterile salariale făcute și, mai ales, nivelul lor vor crea probleme în societățile consiliului local”, a spus Cristian Gentea.

Primarul de la Bârla se plânge de performanța angajaților

Gheorghe Voicu, primarul comunei Bârla, a declarat, la interviurile DCNews, că majorarea salariilor nu a adus și performanță în administrația sa.
”Legea ne-a permis să creştem salariile. Am fost de părere că atunci când un angajat merge la serviciu trebuie să fie remunerat pe măsura muncii pe care o prestează. Am considerat, atât eu cât şi Consiliul Local, la momentul respectiv, că salariile sunt unele care sunt incorecte pentru a presta un act administrativ corect, iar ceea ce a ţinut de noi ca şi Consiliu Local şi de mine ca primar am adus salariile încât ele să fie corecte, pe măsura muncii prestate.
Eu acum ce să vă zic, eu am făcut un efort, am mărit salariile, dar se constată câteodată că nu salariul mărit este suficient de motivant pentru angajat, iar performanţa nu este pe măsura aşteptării în general”, a declarat primarul Gheorghe Voicu.
A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea