Pericol permanent în nordul Argeșului. Al patrulea proiectil neexplodat găsit în ultima perioadă

Situația din nordul Argeșului este una care pune pe jar pe toată lumea. Aici a fost descoperit un al patrulea proiectil neexplodat. Pirotehniștii au ridicat proiectilul pentru a-l distruge. Povestea din nordul județului Argeș, de la Nămăești – mai exact, este una care putea avea urmări grave. Mai ales când într-o perioadă scurtă de timp, aici se găsesc patru proiectile neexplodate – toate extrem de periculoase.

Pirotehniștii îi atenționează pe oameni

Descoperirea de data aceasta a fost făcută de niște copii care se jucau. Aceștia au dat peste o bombă de aruncător, calibrul 54 milimetrii, neexplodată. Imediat, copii, de teamă, au anunțat părinții, iar aceștia au anunțat la 112.
„Este un pericol continuu. Înțelegem situația și luăm măsuri de fiecare dată. Însă lucrurile se repetă și se vor repeta. Vorbim despre cel de-al patrulea proiectil neexplodat găsit în ultima perioadă. Toate proiectilele au fost ridicate de noi în vederea distrugerii. Îi atenționăm pe oameni să fie atenți, mai ales în urma acestor descoperiri, în sensul de a alerta rapid” – a spus Gheorghe Duminică, pirotehnist ISU Argeș.

Proiectilele provin din Primul Război Mondial

Situația proiectilelor descoperite des în nordul Argeșului nu este întâmplătoare. Aici, Grupul Nămăiești, condus de Generalul Traian Găiseanu, având în componență Diviziile 22 și 12 Infanterie, a reușit să reziste unui inamic net superior și mult mai bine pregătit în Primul Război Mondial. Astfel, prin luptele duse aici a fost oprită înaintarea Puterilor centrale spre Câmpia Română. A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea