„Ne străduim să ducem stadiul academic înainte cam de capul nostru”

# Rectorul Dumitru Chirleșan (foto dreapta), atrage atenția autorităților locale # Conducerea UPIT despre vizita de la Universitatea din Oradea: „Ceea ce ține de Oradea, ține de normalitate”

Conducerea Universității din Pitești a fost recent la o ședință la Universitatea din Oradea. Au fost profund mulțumiți de ceea ce au găsit acolo, în ceea ce privește susținerea mediului academic de către autoritățile locale.
„La Oradea, Primăria a avut grijă de tot ce înseamnă parcări, spațiu verde. Consiliul Județean a avut grijă să aloce spații Universității pentru tot ce a avut nevoie. Atmosfera este că rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, poate nici nu visează niște chestii, care se întâmplă a doua zi, fără să le ceară. Este atmosferă pro-activă, pro-universitară, fapt care a făcut ca Universitatea din Oradea să se dezvolte și să fie percepută la nivel regional ca o instituție de mare încredere. În schimb, noi ne străduim să ducem stadiul academic înainte  cam de capul nostru. Atâta ne ajută capul, altul nu avem”, a precizat rectorul Dumitru Chirleșan. Acesta a fost completat și de Adrian Sămărescu, prorector al Universității din Pitesti care a adăugat: „Ceea ce ține de Oradea, ține de normalitate! O metropolă devine puternică dacă știe să-și valorifice potențialul”.

„Finanțarea per student pentru un an este egală cu finanțarea per deținut, pentru o lună”

De asemenea, rectorul Chirleșan a tras un semnal de alarmă față de situația învățământului românesc: ”Este o subfinanțare dramatică, cum nu a fost niciodată în învățământul românesc. Vor ajunge toate universitățile să tragă cortina. La ora actuală, din datele pe care le cunosc, 12 universități de stat sunt la limită sau dincolo de limită. La limita execuției financiare, a blocajului financiar. Noi mai avem sold, mulțumită rectorului Barbu, să supraviețuim încă 2 ani de acum înainte.
Până la acest moment nu se știe dacă subvenția acordată de Guvernul României se va modifica în vreun fel, având în vedere că, în ultimii patru ani vorbim de costuri semnificativ mai mari pentru un student. ”Finanțarea per capita, vestita formulă a domnului Funeriu, căruia îi mulțumim din suflet pentru nivelul avansat de civilizație și realizări în mediul academic, ne-a adus în situația în care finanțarea per student pentru un an este egală cu finanțarea per deținut, pentru o lună. Se verifică din cifre ce spun. Spune clar care este strategia noastră”, a mai declarat rectorul Chirleșan. Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea