EuropeLab este, acum, la Memorialul Închisoarea Pitești

Europe Lab a venit, anul acesta,  la Memorialul Închisoarea Pitești. Despre memorie, istorie, societatea actuală și acțiuni concrete cu peste 60 de tineri din toată Europa.
Forumul anual: 28-31 iulie 2018, Pitești, România Pentru a patra oară, Forumul Societății Civile UE-Rusia invită tineri profesioniști din întreaga Europă să se reunească la Forumul "Laboratorul Europei" pentru a se întâlni, a schimba idei, a lucra împreună la problemele actuale europene și a dezvolta inițiative transfrontaliere de proiecte. "Laboratorul Europei" are  loc în România, la Memorialul închisorii din Pitești. Acesta reunește 60 de tineri din UE și din alte țări europene și din Federația Rusă, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani. Sunt organizate patru cadre educaționale paralele, fiecare dintre ele fiind conduse de un coordonator și de alți experți / vorbitori. Cele mai bune proiecte comune, dezvoltate în timpul Forumului, au șansa de a primi granturi de follow-up.
Ateliere de lucru:
• Povești ale trecutului fără sfârșit: memoria istorică, comunitățile locale, artele spectacolului
• Cum poate ajuta societatea civilă să depășească conflictele teritoriale din Europa?
• Blendere de gen: gen și diversitate
• Inițiații civici - cum să organizăm educația civică și drepturile omului în epoca crizei democrației
Alte formate de lucru vor include excursii la Memorial și alte locuri din Pitești, discuții, interviuri, evenimente participative precum lansări de proiecte și mese festive din comunitate. Limba de lucru a forumului este engleza.

Memorialul Închisoarea Pitești este un muzeu memorial aflat în interiorul fostului penitenciar Pitești, activ între 1941-1977. Memorialul a fost deschis publicului larg în 2014, situl găzduind expoziții, evenimente culturale și programe educaționale pe teme legate de detenția politică anticomunistă.
Expozițiile - atât cele temporare, cât și cea permanentă - au un fir narativ cu precădere biografic și se bazează pe documente, studii și mărturii, intervențiile în spațiul fostei închisori fiind minimale.
În interiorul Memorialului Închisoarea Pitești se află și Librăria Manuscris, unde vizitatorii pot achiziționa cărți, materiale audio și alte produse legate de subiectul detenției politice.
Cei care doresc să susțină proiectele Memorialului, o pot face prin donații în contul:
FUNDAȚIA MEMORIALUL ÎNCHISOAREA PITEȘTI, CIF 28032290
IBAN RO40 PIRB 0300 7290 7200 1000
Piraeus Bank

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea