Primarul Ion Georgescu: „Centrul medicinei tradiționale chinezești în România va fi la Mioveni”

# Mioveniul a semnat un Memorandum de Cooperare cu orașul Jinhua din China
Anul trecut, orașul Mioveni a semnat un acord de înfrățire cu municipiul Jinhua – Provincia Zhejiang, precum și un acord de cooperare internațional, totul în sprijinul promovării și cooperării bilaterale dintre România și Republica Populară China. Săptămâna trecută, la sediul Primăriei Mioveni a fost semnat un Memorandum de Cooperare între cele două părți. Acesta vizează colaborarea în domeniul medical prin înființarea unei secții de medicină tradițională chinezească la  noul spital care va fi dat în folosintă anul viitor.
Delegaţia chineză a fost formată din șapte persoane cu funcţii de răspundere în conducerea municipiului Jinhua, oraș cu o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori, în frunte cu Președintele Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang - Tao Chenghua. Oaspeții chinezi s-au arătat foarte interesați de acest proiect și au spus că sunt dispuși să acorde părții române, prin intermediul acestui Memorandum de Cooperare, sprijin de ordin tehnic, dar și uman. Ulterior întâlnirii de la Primărie, delegația a vizitat Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” și spitalul Mioveni. În cadrul vizitei de la spital dr. ing. Ioan Silviu Doboși a prezentat detalii legate de structura și evoluția lucrărilor de la noul spital care va fi gata la sfârșitul primului trimestru al anului viitor. Etajul șase al noului spital ar putea deveni o secție de tratament prin metodele medicinei tradiționale chineze.

„S-a pus și bazele înființări unui institut Confucius la Mioveni”

„S-au pus bazele unor proiecte concrete care vor începe în acest an, odată cu specializarea medicilor din România în China, bazele Universității din Pitești cu Universitate din China pe probleme de medicină și mai multe domenii de activitate. Totodată, s-a pus și bazele înființări unui institut Confucius la Mioveni pentru a veni în sprijinul spitalului nostru. Din toamna lui 2019, domnul președinte al regiunii a promis că centrul medicinei tradiționale chinezești în România va fi la Mioveni”, a precizat primarul Ion Georgescu. La eveniment au fost prezente oficialități locale – edilul Ion Georgescu, alături de o parte din echipa sa, județene - prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, președintele CJ Argeș, Dan Manu, parlamentari ai județului - Șerban Valeca, Nicolae Velcea, europarlamentarul Gabrirela Zoană, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Nicolae Tudose, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai domeniului medical și universitar, directori de instituții  și consilieri locali. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea