Pesta porcină bate la ușă, însă un producător argeșean își extinde afacerea

Evoluția pestei porcine africane (PPA) în România a înspăimântat cea mai mare parte din fermierii români. Zeci de mii de animale au fost sacrificate, iar autoritățile par depășite de situație. Județele afectate până acum de PPA sunt: Constanța, Satu Mare, Tulcea, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Călărași, Galați, Ialomița, Sălaj, Vaslui și Vrancea.
În Argeș, virusul nu a fost descoperit până în prezent. Așa se face că, în timp ce alți fermieri se confruntă cu această problemă, Ionel Chiriac (foto), directorul “Danbred”, societate cu acționariat majoritar danez, care deține trei ferme de porci în comuna argeșeană Slobozia, are în vedere extinderea afacerii cu mai multe hale. Se dorește extinderea uneia dintre ferme cu trei hale, o „lagună dejecții” și un incinerator. În acest scop a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, pentru obținerea acordului de mediu, proiectul privind „Extindere fermă de creștere și îngrășare a porcilor cu o hală de creștere porc gras, 2 hale creșă și o lagună dejecții + incinerator”.
Proiectul este propus a fi amplasat în localitatea Slobozia, titular de proiect fiind SC Agro Consulting Chiriac, una dintre societățile lui Ionel Chiriac. Pe 23 august, la Primăria comunei Slobozia, va avea loc o dezbatere publică a raportului privind impactul asupra mediului. În urma acestor dezbateri urmează ca APM Argeș să decidă dacă va emite sau respinge acordul de mediu. Societatea Danbred deține la Slobozia trei ferme, care totalizează peste 44.000 de porci. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea