Costin-Andrei Oncescu, tânărul obișnuit cu aurul

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii – două medalii de aur şi două medalii de argint – la a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (Central European Olympiad in Informatics – CEOI 2018), desfăşurată în perioada 12 – 18 august, la Varșovia (Polonia).  Costin-Andrei Oncescu - elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, a fost laureat cu aur și la olimpiada de anul trecut, iar acum s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală.

Laude pentru argeșean

Piotr Chrząstowski-Wachtel, profesor universitar doctor în cadrul Universității Warsaw din Polonia, i-a făcut o scurtă descriere argeșeanului Oncescu.
„Costin vine dintr-un oraș relativ mic și frecventează liceul local, fără o astfel de comunitate. Costin și-a descoperit abilitățile de matematică și de programare remarcabile și a atins acest nivel internațional în programare mai mult sau mai puțin singur. A învățat programarea din tutoriale și numai încrederea în sine, combinată cu munca grea, l-a condus la acest nivel remarcabil. El mi-a spus că în ultimul an a rezolvat aproximativ 600 de sarcini de programare din diferite surse de concurs” – a spus Piotr Chrząstowski-Wachtel.
Medaliile de aur au fost cucerite de Costin – Andrei Oncescu – Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, județul Argeș și Alex Tatomir – Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila. Ioan-Tiberiu Mușat (clasa a IX-a) și Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii elevi ai Colegiului Național „Tudor Vianu” din București, și-au trecut în palmares medaliile de argint. Lotul României a fost însoțit și coordonat de profesorul Adrian Panaete - de la Colegiul Național „A. T. Laurian" din Botoșani , de Alexandru Velea - student la Universitatea din Bucuresti și membru CSAcademy, și de Andrei-Costin Constantinescu - student la University of Oxford, amândoi foști olimpici internaționali.
Țările care au participat la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale 2018: Austria, Azerbaidjan, Cehia, Croația, Elveția, Georgia, Germania, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria.
Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat de presă. A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea