Deși o bijuterie arhitectonică, plină de istorie, Casa Bobancu, din centrul Piteștiului, nu își găsește cumpărător

Construită, după 1914, de familia Bobancu, celebră prin farmacia cu același nume din  oraș, casa a pătruns, cu fruntea sus, în epoca comunistă. Farmacia familiei a fost naționalizată din 1949. Monument superb de arhitectură, clasificat, în momentul de față, și ca monument istoric, casa Bobancu este situată de Bd. I.C. Brătianu (fost 1 Mai), vis-à-vis de Centrul de Afaceri. Așadar, ultracentral.
Interiorul încă mai păstrează urmele bunăstării proprietarilor, cu parchet masiv, sobe pe colț, tavane înalte, mobilier de epocă etc. Casa de patrimoniu Nicolae Bobancu, construită în anii 1914-1915 după planurile arhitectului Ion Simionescu a fost locuința farmacistului Nicolae Bobancu și a institutoarei Tatiana Bobancu, cunoscută animatoare culturală din perioada interbelică
În această casă s-a semnat capitularea Bucureștiului de către nemți în 1916 și tot acolo s-a creat comandamentul trupelor germane.
Imobilul are parter și etaj cu o arhitectură specifică perioadei interbelice, 16 camere, suprafață utilă 350mp și teren 1384 mp.
Oferită, inițial, la vânzare pentru 1.300.000 de euro, doritorii pot achiziționa, acum, proprietetea, la numai 700.000 euro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea