Raed Arafat a premiat, la Mioveni, cei mai buni pompieri din ţară

Cei mai buni salvatori din ţară au fost, săptămâna trecută, timp de două zile, în competiţie la Mioveni! Cele mai bune 13 echipaje de salvatori din inspectoratele pentru situații de urgență Argeș, Călărași, Dolj, Gorj, Dâmbovița, Iași, Bihor, Brașov, Neamț, Alba, Mureș, București-Ilfov și Vâlcea și-au arătat cunoștințele și abilitățile în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare și acordarea primului ajutor. Cea de a VII-a ediții a Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat a fost organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni și Automobile Dacia - Renault, producătorul auto punând la dispoziţie zeci de vehicule necesare pentru simulările situaţiilor de urgenţă.
S-au testat experiența, spiritul de echipă și coordonarea. S-au legat prietenii și s-au extras bunele practici.
Clasament final a arătat astfel:
- DESCARCERARE - Locul I - echipa ISU Dolj; Locul II - echipa ISU Mures; Locul III - echipa ISU Dambovita;
- PRIM-AJUTOR: Locul I - echipa ISU Valcea; Locul II - echipa ISU Călărași; Locul III - echipa ISU ISU Mures.
De asemenea au mai fost premiați “cel mai bun comandant de echipaj” - Plt.maj. Burtoiul Laurentiu din cadrul ISU Dolj; “cea mai buna echipa de servanți” - echipa ISU Dolj;  “cea mai buna echipa de paramedici” - echipa ISU Mureș. În final, organizatorii au premiat și echipa de salvatori a ISU Mures pentru fair-play-ul dovedit pe timpul competiției.
”Țin să vă mulțumesc pentru participarea dvs și să vă asigur de întreaga noastră colaborare și pe viitor”, a precizat inspectorul șef al ISU Argeș, Bogdan Olar.
La eveniment a participat pe lângă autoritățile locale și județene și secretarul de Stat în MAI, dr. Raed Arafat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a ajuns la Mioveni, pentru a fi prezent la ceremonia de încheiere a Concursului Național de Descarcerare și Acordare de Prim Ajutor Calificat. „Această competiție are un mare impact asupra actyivității noastre de zi cu zi. Dvs nu veniți doar la competiție simplă, vă antrenați, încercați să impelmentați tehnici noi. Rostul acestei competiții este să schimbați experiență între voi, să vedeți fiecare cum lucrează și când ajungeți acasă să fiți cu un pas înainte”, a precizat dr. Raed Arafat membrilor ISU participanți la competiție.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea