Lucrări de refacere, reamenajare și asfaltare în Pitești

Două lucrări de maxim interes se realizează în această perioadă în municipiul Pitești, este vorba despre proiectul de lărgire a străzii maior Gheorghe Șonțu dar și despre reabilitarea obiectivului Calea Drăgășani pe o lungime de un kilometru.
Proiectul “Lărgire strada maior Gheorghe Şonţu şi C.A.Rosetti până la intersecţia cu B-dul Republicii din municipiul Piteşti”are un termen de execuţie de 6 luni și o valoare a contractului de 1.507.064, 020 lei.  În prezent, strada are doua benzi de circulaţie pe sensul spre B-dul Republicii şi, pentru evitarea aglomeraţiei la orele de varf, în intersecţia cu strada Târgul din Vale se impune crearea celei de-a treia  benzi de circulaţie, mutarea trotuarului, amenajarea unei bretele pentru accesul direct din strada Târgul din Vale spre B-dul I.C.Brătianu. Proiectul implică și crearea de noi locuri de parcare. Lucrările se desfaşoară pe o lungime de aproximativ 500 metri cuprinzând o suprafaţă totală carosabilă 8390 mp compusă din: suprafaţă extinderi carosabil - 1875 mp; suprafaţă carosabil existent - 6515 mp. Va fi reamenajată o suprafață de trotuare de 1270 mp dintre care suprafaţă trotuare cu structura nouă - 120 mp; suprafaţă trotuare la care se menţine imbrăcămintea existentă - 1150 mp. La încheierea lucrărilor va rezulta o suprafaţa construită desfăşurată după cum urmează: lungimea drumului: aproximativ 500 m cu trei benzi de circulaţie; lăţimea părţii carosabile: 10.50 m; lăţimea platformei: 10.50 m; lăţime trotuar: 1.20m -1.50 m. Străzile laterale se vor reabilita pe o lungime de 10.00 m folosindu-se  același sistem rutier.    
Lucrările din cadrul proiectului de reabilitare Calea Drăgășani au început în data de 17 septembrie 2018  -fiind cuprinse între zona sensului giratoriu str. Smeurei - B-dul Libertății și până la strada Victor Slăvescu, urmând ca pe o lungime de un kilometru să fie reabilitată întreaga suprafață care cuprinde câte două benzi de circulație pe sens. Suprafața totală carosabilă, stradă reabilitată (inclusiv parcări laterale) este de 17200 mp, iar suprafața totală de trotuare 1081 mp (suprafață trotuare cu structură nouă 626mp, suprafață trotuare la care se menține îmbrăcăminte existentă  455mp). În cadrul acestui proiect se vor amenaja doua parcări: între bl. 45 - bl. 46 pe o suprafață de 140 mp și între bl. 44- bl,45 pe o suprafață de 320 mp. Valoarea proiectului este de 3.095.995 lei iar termenul de execuție de 4 luni.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea